Hírek

2005.02.25. 00:00

Bardóczky felépülésében bízik a kapitány

Árvay S.

Három teniszezővel utazott a meccs helyszínére a kapitány, ám könnyen lehet hogy másik három játékost küld csatába egy hét múlva Hódmezővásárhelyen, a Monaco elleni Davis-kupa- mérkőzésen.
Az ifjú Kellner Ádámot és Lukács Dénest nagy tehetségnek tartja Kiss Sándor szakvezető, ám a tizenéves újoncok szerepeltetését még korainak véli.

Számukra egyelőre a nemzetközi meccsek hangulatának és a játék ritmusának megszokása a fontos. A csütörtök délelőtti csapatbemutatás harmadik szereplője, az éljátékos Bardóczky Kornél játéka nem lenne kérdéses – pályára lépésével kapcsolatban most mégis sok a bizonytalan tényező. Mellizomsérüléséből még nem gyógyult fel, s noha szeretne klubjának csarnokában játszani, egyelőre még képtelen szerválni.

A hét végén az alapütéseket gyakorolja, hétfőtől megpróbálkozik az adogatással is – ha nem lesznek fájdalmai, ő lesz a pénteken 13 órakor kezdődő összecsapás egyik magyar szereplője. S a másik?
A vásárhelyi edzőtáborból még hiányzik a zágrábi Futures tornán jeleskedő Kiss Sebő és a lübecki Challenger párosviadalán érdekelt Kisgyörgy Gergely. Ők a hét végén érkeznek haza, s mindketten biztos csapattagnak számítanak – előbbi egyesben, utóbbi párosban.

Ha Bardóczky nem épülne fel, könnyen lehet, hogy képbe kerül Balázs György. Ő eredetileg áprilisig Spanyolországban edzett, versenyzett volna, de idő előtt hazatért, s most a tavaly visszavonult egykori Top–100 játékos, Sávolt Attila irányításával gyakorlatozik. Noha a szövetségnek e meccsre először nem sikerült megállapodnia a játékossal, Papp Sándor szakmai igazgató szerint az akadályok elhárultak, így ha szükség lenne rá, a csütörtöki sorsolásig pótlólag nevezhető. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!