Hírek

2005.02.25. 07:03

Börtön helyett fegyházba kerül a fejszés gyilkos

Nagy E. D.

Enyhítette büntetését a Szegedi Ítélőtábla annak a huszonkilenc éves román férfinek, aki tíz évvel ezelőtt fejszével megölte szállásadóját. Mihai Corfaru az utolsó szó jogán azt kérte a bíróságtól, hogy szabadságvesztését hazájában tölthesse le. Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára szerint erre van lehetőség.

A fogvatartottnak kérvényeznie kell az áthelyezést, a két ország közötti megállapodások értelmében pedig átkerülhet egy romániai intézetbe. Corfaru egyébként azért kapott enyhébb büntetést az elsőfokon kiszabottnál, mert a bíróság úgy látta: nem különös kegyetlenséggel követte el a gyilkosságot. A fiatalember 1995-ben jött hazánkba. Békéscsabán ismerkedett meg hatvanöt éves főbérlőjével, aki szállást ajánlott neki.

A felek néhány hónappal később összevesztek. Corfaru egy fejszével fejbe vágta áldozatát, majd egy szúróeszközzel mellkason szúrta. A főbérlő a helyszínen meghalt. A tettest csak évekkel később, 2003 tavaszán sikerült elfogni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!