Hírek

2005.02.24. 08:01

Denisa egyéjszakás kalandja

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="99"] n „Nemcsak a férjemet és engem, de a gyerekeinket is érdekli a színház és a film”
[/caption]– A művészi munka bensőséges, szükséges, hogy minél jobban ismerjük egymást – vallja Dér Denisa. –Ezért is szeretek mindig együtt dolgozni férjemmel, Dér András rendezővel. Szerencsés találkozásnak tartom, hogy összehozott vele a sors.
Denisát, mint már korábban annyiszor, a ma esti  Komédium-beli bemutatón,  a Pad című darabban láthatjuk, amit férje rendez.
– A szocializmus időszakát idéző egyfelvonásos egy parkban, pontosabban egy padon játszódik –árulja el. – Itt találkozik a darab két főszereplője, a gyermekét egyedül nevelő nő és a családjától távol, kiküldetésben lévő férfi. Kettőjük futó, egyéjszakás kalandját mutatja be a komédia. Alexander Gelman darabja csupa emberi érzelem.
A művésznőt még láthatjuk a Fészek klubban a Menedék szlovák nyelvű előadásában, valamint az Utazó színház Angyali üdvözlet című darabjában. A MU Színházban áprilisra tervezett Vér a macska nyakán című darabban egy másik világból érkező lényt alakít.
Denisa kevés szabadidejét teljesen családjának szenteli. Gyerekei közül Ászja 20, Zsolt 16 és Maruszka 12 éves.
– Nagyhangú,  heves „tanácskozások” folynak a mi konyhaasztalunknál – árulja el. – Nemcsak a férjemet és engem, de a gyerekeinket is érdekli a színház és a film. Mindegyiknek meg van mindenről a saját véleménye.

Dér Denisa

Szinna (Szlovákia), 1966. március 24.

1988: Pozsonyi Színművészeti Főiskola, azóta szabadúszó

Főbb szerepei: Angyali üdvözlet (Violen), Boldogtalanok (Vilma), Passio játék (Magdaléna), Szerelem (Nelli)

Filmek: Csak egy mozi, Túsztörténet, Öld meg a másik kettőt, Fehér méreg, Szibériai nyár, Hajnali háztetők, Európa messze van, Kanyaron túl

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!