Hírek

2005.02.16. 00:00

Európai polgárként már kerülni illene a sorállást

ADÓBEVALLÁSI HATÁRNAP volt tegnap. Az ügyfélszolgálatok és főposták meghosszabbították nyitva tartásukat. Bevallásrohamról szóltak a hírek. Joggal, hiszen kedd éjfélig lehetett feladni három-négymillió adóbevallást és ehhez még sok ezer felsőoktatási jelentkezési lapot is.

Toót H. Zsolt

SORBANÁLLÁSBAN NEM VOLT HIÁNY. Holott már nem hiánygazdaságban, hanem az unió tagországában élünk. S így alig érthető, miért mérgezik balkáni viszonyok hivatalos dolgainkat.

SOKAN LÉLEKBEN SEM TISZTÁZTÁK, mit jelent számukra egy szabad országban élni. Nem bánják, ha tennivalóik halogatásának az az ára, hogy a határnapon egy szűk helyiségben kell összezsúfolódniuk sok tucat ideges várakozóval.

MÉLTÓSÁGOT kellene tanulnunk, ha már uniós polgárok lettünk. Ám a méltóság nem azonos a kényszeres rendszeretettel. Lehet előrelátóan intézkedni. De lehet netán pontatlannak lenni, vállalva ennek következményeit. Egy viszont biztos. Akkor leszünk modern állampolgárok, ha rossz érzés fog el bennünket, amikor hosszas sorbanállásra kényszerítjük magunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!