Hírek

2005.02.17. 00:00

Fazekas Róbert újrakezdi

Visszatér az atlétikai pályára Fazekas Róbert Eb-aranyérmes diszkoszvető, akit a tavalyi athéni olimpia után doppingvétsége miatt eltiltották a versenyzéstől – értesült megbízható forrásból a Reggel. A hasonló cipőben járó kalapácsvető, Annus Adrián még nem hozott végleges határozatot, de ő is erősen fontolgatja az újrakezdést.

Riskó Márton

Akik jártasak a doppingszerektől nagyon fertőzött sportág világában, azok szerint teljesen logikus lépés lenne a két dobóatlétától, ha ismét versenyeznének. Lapunk természetesen megkereste Fazekas Róbertet, ám az athéni játékokon győzelmet arató, majd bajnoki címétől megfosztott sportoló udvariasan elhárította érdeklődésünket.
– Elnézést kérek önöktől, de szigorú szerződés köt  az egyik kereskedelmi televíziós csatornához, így csak nekik nyilatkozhatok – mondta a szombathelyi diszkoszvető.
Nos, ha az újságoknak nem is beszélhet terveiről az eredményes sportoló, családtagjainak és barátainak már beszámolt arról, hogy még bőven vannak tervei az atlétikai pályán. Előbb azonban meg kell várnia, amíg lejár  az eltiltása, vagyis fél évig még mindenképpen pihenőre kényszerül, s az sem mellékes, hogy milyen döntést hoz ügyében a lausanne-i nemzetközi sportdöntőbíróság. Fazekas a mai napig elsősorban sportolónak tartja magát, a jövőben is ebből szeretne megélni. Csalódott, semmiképpen nem akar úgy visszavonulni a versenypályáról, hogy az embereknek a kínos doppingügy ugorjon be a neve hallatán. További győzelmekre, címekre vágyik.
 Hasonlóan gondolkodik Fazekas jó barátja, az ugyancsak szombathelyi Annus Adrián, ám ő a hírek szerint még nem biztos abban, hogy újrakezdi az aktív sportolást.

A kalapácsvető Gécsek Tibornak már sikerült!

A sportvilág történetében egyébként volt már példa arra, hogy valaki doppingvétség miatt kapott eltiltása után ismét versenyezni kezdett, sőt meglehetősen szép sikereket ért el. Hogy az atlétikánál, s a magyaroknál maradjunk, Gécsek Tibor doppingvétségért kirótt, kétéves eltiltása ellenére annak idején úgy határozott, újrakezdi

a versenyszerű kalapácsvetést. Jól tette, hiszen nem sokkal később Európa-bajnoki címet szerzett, s egy ország ünnepelte.

A hasonló cipőben járó kalapácsvető, Annus Adrián még nem hozott végleges határozatot, de ő is erősen fontolgatja az újrakezdést. Riskó Márton -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!