Hírek

2005.02.25. 07:13

HÍRsáv

BAMA

Az MSZP nemet mondott  a Fidesz javaslataira
Az MSZP nem támogatja a Fidesz adócsökkentési javaslatait  – mondta Göndör  István, frakcióvezető-helyettes. Pártja nem tartja indokoltnak a társadalombiztosítási járulék, a társasági adó, az iparűzési adó csökkentését, s nem támogatja a vállalkozói járulék önkéntes befizetését, az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) felső határának emelését. (sb)

Nyílt tervpályázat 1956-os emlékműre
A kormány tavaly augusztusi határozata alapján a Miniszterelnöki Hivatal nyílt tervpályázatot írt ki az 1956-os forradalom és szabadságharc központi emlékművének megtervezésére – jelentette be csütörtökön László Boglár kormányszóvivő. Az elképzelés szerint a Városligetben felállítandó emlékmű nem csak a múltnak állítana emléket, hanem  a következő generációkhoz is szólna. (sb)

Jég a Bodrogon, árad a Takta
Első fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el  a Taktán és  a Tarnán, mert  a hegyvidéki gyors hóolvadás áradást idézett elő. A Tiszán egyelőre nincsen közvetlen árvízi veszély, de  a Bodrogon feltorlódott jégtáblák megduzzaszthatják a folyót. A Körösök  a hegyvidéki havazás és az azt követő olvadás miatt szintén áradnak. (sb)

Belső lázadás jelei mutatkoznak a MIÉP-ben
Egy MIÉP-hez közel álló internetes honlap szerint „kisgazdásodik” a párt.  A február 26-ai országos gyűlésük előtt sorra bomlanak fel helyi szervezetei.  A szombati elnökválasztó kongresszuson csak egy jelölt lesz: Csurka István. Az egri és az esztergomi szervezet tiltakozik a szombati közgyűlés megrendezése ellen. (sb)

Tizenhétezerrel csökkent a felvételizők száma
Hátrányba kerülnek  a korábban érettségizettekkel szemben az idén vizsgázók  a kormány által kialakított jogszabályok miatt – állítja Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke. Idén tíz százalékkal, tizenhétezerrel csökkent  a felvételizők aránya. A Tüskevár Országos Szülői Egyesület az Alkotmánybírósághoz fordult a kormányrendelet megsemmisítése érdekében. (sb)

Miniszteri konferencia  Budapesten
Tegnap Budapesten megkezdődött az Európa Tanács önkormányzatokért felelős minisztereinek konferenciája.  A testület negyvenhat tagországa közül harmincnyolc képviselteti magát  a kétnapos megbeszélésen. A bevezető előadást Lamperth  Mónika belügyminiszter tartja „A helyi és regionális önkormányzatok működését érintő változások és reformok” címmel. (sb)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!