Hírek

2005.02.18. 00:00

Hírsáv

BAMA

Egyre erősebb a hazai feketegazdaság
Munkaszerződés nélküli foglalkoztatás miatt több mint 320 millió forint bírságot szabtak ki 2004 második felében. Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség bírságainak öszszege tavaly meghaladta
a kétmilliárd forintot. Szakértők szerint kizárólag az ellenőrzések fokozásával nem szorítható vissza a feketegazdaság. (vg)

Egészséges ételeket, italokat az iskolába
Az egészségügyi és oktatási tárca közös rendeletet tervez kiadni, amely szabályozná az iskolai automatákban és a büfékben forgalmazható termékek összevetőit. (rh)

Befektetési tanácsokat adó levélszemét
A részvényekkel kapcsolatos kéretlen e-mailek száma 400 százalékkal nőtt egy hónap alatt. A küldők azt szeretnék elérni, hogy az áldozatok feltornázzák az ajánlott részvények árát, utána ők pedig busás haszonnal adjanak túl a papírokon. (tv)

Öt év alatt ötszörös díjbevétel az Unionnál
Tavaly 9,6 milliárd forint díjbevételt ért el az Union Biztosító Rt. Ez 77 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Jelenleg 220 ezer biztosítást kezelnek. (tv)

Gallföldön hirdet magyar ingatlanokat a KVI
A március eleji Cannes-i szakmai kiállításon 20 milliárd forint értékű magyarországi ingatlanra akar befektetőt találni a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. A balatoni Club Aliga, a tihanyi Park Hotel,
a Mária Terézia-laktanya, a Divatcsarnok és egy nagy területű visegrádi ingatlan eladása is tervben van – tudtuk meg az igazgatóság főosztályvezetőjétől, Bardóczy Árpádtól. (vg)

Elindulhat a fényáteresztő anyag gyártása
Hamarosan nemzetközi védelem alá kerül az üvegbeton, és elindulhat az ipari menynyiségű gyártása. A szabadalmat jegyző Losonczi Áron az angol Light Transmitting Concrete elnevezésből LiTraConnak nevezte el
a fényáteresztő betont. A fiatal csongrádi építész egy hónapon belül egy külföldi befektetővel köt szerződést az ipari gyártásról. (tv)

Szigeteket is vesznek a szupergazdagok
Egyre több amerikai és nyugat-európai cég, illetve magánszemély vásárol szigeteket a Karib-tengeren, az Indiai-óceánon vagy a polinéziai szigetvilágban. A vállalatok különböző tréningeket, szemináriumokat szerveznek saját szigeteiken, itt tartanak felkészítést a vezetőik számára. (vg)

Nagyot esett a Skanska nyeresége
A világ második legnagyobb építőipari vállalata,
a Magyarországon ingatlan-fejlesztő részlegével jelen
lévő Skanska AB nyeresége csaknem 90 százalékkal maradt el a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. (vg)

Egyre több pláza épül Lengyelországban
A beruházások fele Varsóban összpontosult, ahol több mint 200 ezer négyzetméterrel nőtt a kiskereskedelmi terület. Itt épült fel Közép-Európa legnagyobb bevásárlóközpontja is, az Árkádia. (vg)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!