Hírek

2005.02.04. 09:58

Hírsáv

BAMA

Nincs elegendő háziorvos hazánkban
Tavaly a 6800 körzetből több mint 120 volt betöltetlen. Az orvosi pálya és a háziorvosi szakma iránti érdeklődés egyaránt csökken – mondta Balogh Sándor, az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója. Az elmúlt tíz évben négyszeresére nőtt a 60 év fölötti háziorvosok aránya a 35 éven aluliak rovására. (vg)

Közelgő bevallási határidők az APEH-nél
Több időpontot is érdemes feljegyeznünk. Február 12-ig a kifizetők által levont jövedelemadóról és előlegről, a különböző járulékokról (pl. tb, nyugdíj) és az egészségügyi hozzájárulásról kell nyilatkozni. Február 15-én az áfával kapcsolatban járnak le a határidők, a vállalkozók éves bevallásának utolsó időpontja szintén erre a napra esik. (tv)

A fogyasztás felfutása fokozódik az idén
A magyar gazdaság növekedése az idén is elérheti a tavalyi 4 százalékot, de az összetétele változik – mondta Akar László, a GKI Gazdaságkutató Rt. vezérigazgatója. A szakember a Magyarország gazdasági kilátásai 2005 című konferencián azt jósolta, hogy a kivitel és a beruházások felfutási üteme kisebb, a fogyasztásé nagyobb lesz a tavalyinál. (vg)

Újabb megbízást veszített a hazai textilipar
Romániába viszi az eddig a Kapuvári Ruhaipari Rt.-nél végeztetett bérmunkát a Triumph. Az osztrák cég az alacsonyabb bérek miatt döntött így. A kapuvári üzem alsóruházatot és fürdőruhát gyártott a Triumphnak.
A magyar társaság tavaly 350 millió forint nettó árbevételt ért el, néhány tízmillió forintos veszteséggel. A kivonulás 105 dolgozót érint. (tv)

Amerikai tőke a terjeszkedő Eurowebben
A holland Royal KPN NV eladta Euroweb-részesedését. A térségünkben erőteljesen terjeszkedő internetcég 43,5 százalékos tulajdonhányadát 8 millió dollárért a horvát Corcyra vásárolta meg. A vevő horvátországi bejegyzésű, de valójában egy amerikai befektetői csoport – mondta Törő Csaba, az Euroweb elnök-vezérigazgatója. (vg)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!