Hírek

2005.02.15. 09:02

Jól halad az újvárosi átépítés

BAMA

Az év utolsó hónapjaiban befejeződik a Dunaferr III-as kokszolóblokkjának a teljes átépítése. A dunaújvárosi vasmű így saját szükségletén felül évi mintegy 300 ezer tonnával több kokszot tud majd előállítani.

A többletet a világpiacon értékesíti. Tavaly a Dunaferr mintegy 160-170 ezer tonnányi behozatalra szorult a nyersvasgyártás alapanyagából. Mindez komoly többletkiadást jelentett a vállalat számára.

A blokk felújítása így nemcsak a termelési biztonságot és a vállalatcsoport versenyképességét növeli, hanem bevételt és megtakarítást is eredményez.

A teljes átépítés mintegy 4,5 milliárd forintba kerül – mondta Orova István, a Dunaferr DBK Kokszoló Kft. ügyvezető igazgatója. Az 1986-ban üzembe állított, leromlott állapotú kokszolóblokk már a környezetvédelmi előírásoknak sem felelt meg.

A blokk második felének átépítése előkészítését már 2003-ban megkezdték. A most folyó munkálatokat ukrán szakemberek bevonásával fővállalkozóként az Azovimpex Ltd. végzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!