Hírek

2005.02.17. 07:30

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület KERAMIKA
Petrás Mária Panaszkodás Istennek című, február 23-án megnyíló kiállításán dr. Nagy Gábor Tamás polgármester mond köszöntőt. (dná)

II. kerület ÚJ IDŐPONT
A február 19-re az International Buda Stage-be hirdetett Örkényről jelenidőben című irodalmi estet március 7-én este 6-tól tartják meg ugyanott. Az előadás ingyenes. (dná)

III. kerület TUDOMÁNY
Új módszerek a régészet tudományában címmel dr. Pintér István tart előadást az Óbudai Tudásklubban február 24-én, 18 órakor. A belépés ingyenes. (dná)

IV. kerület TANÁCSADÁS
Az ingyenes jogsegélyszolgálat február közepétől a Karinthy Frigyes Művelődési Központ Közösségi Házában is igénybe vehető. (nvzs)

V. kerület GYERMEKRENDELŐ
Kétmillió forintot biztosít az önkormányzat az Akadémia utcai gyermekorvosi rendelő felújításához szükséges közbeszerzési eljárásra. A teljes felújítás 40 millióba kerül. (rv)

VI. kerület TÁRSASHÁZI JOG
Ingyenes társasházi tanácsadást biztosít lakóközösségeknek, illetve lakástulajdonosoknak az MSZP Terézvárosi Szervezete. Az érdeklődőket minden pénteken, reggel 9-től déli 12 óráig várják az Andrássy út 79. szám alatt. (rv)

VII. kerület URNATEMETŐ
Felújítása után ismét teljes befogadóképességgel működik az Árpád-házi Szent Erzsébet-templom altemplomában lévő urnatemető. Ügyintézés: a Rózsák terén lévő plébánia irodájában, hétfőn 14–18-ig, szerdán 15–18-ig, csütörtökön 9-12-ig. Telefon: 322-4117. (rv)

VIII. kerület ÖRÖKSÉG
Február 23-án 15 órától a Városvédő csoport tart diaképekkel színesített előadást a Józsefvárosi Galériában Freskók, falképek Józsefvárosban címmel. Előadó: M. Szűcs Ilona. (dná)

IX. kerület VILÁGHÁLÓN
Az oktatási, kulturális és sportiroda híreit, napi aktualitásait a www.ferencvaros.hu/oksi címen találhatják meg az érdeklődők. (dná)

X. kerület SAKK
Hétfőnként 18-tól 20 óráig Egedi István vezetésével sakk-klubot tartanak a KÖSZI-ben. (dná)

XI. kerület Mesés est
Berecz András mesemondó és népdalénekes tart műsoros estet Mesék felnőtteknek címmel csütörtökön a Fonó Budai Zeneházban. (ka)

XII. kerület Tanítás hatékonysága
Apropó – PISA címmel tartanak ismertetést csütörtökön a tanítás eredményességéről a Lauder Javne Iskola 15 éves jubileumi rendezvénysorozatának keretében. (ka)

XIII. kerület PARKOLÁS
Az ügyintézés időigényessége miatt az angyalföldi, 2004-re szóló lakossági parkolási engedélyek idén február 28-ig érvényesek. Az új engedélyek kiadása a fenti határidőig folyamatosan történik. (nvzs)

XIV. kerület FEJLESZTIK
Új vállalkozó üzemelteti februártól a Papp László Budapest Sportaréna alatti P+R parkolót. A cég kiterjeszti a rendszert a jelenlegi 300 férőhelyről a parkoló teljes kapacitására, azaz 1200 férőhelyre. (nvzs)

XV. kerület Érdekvédelem
A Pofosz kerületi szervezete kéri a bajtársak, sorstársak jelentkezését. A szervezet azokat várja soraiba, akiket politikai okból, katonai behívóval munkaszolgálatra vittek. Az érintettek szerdánként 14 órakor jelentkezhetnek a Nádor u. 36. szám alatt. (pat)

XVI. kerület EURÓPAI UNIÓ
Képviselői beszámolót tart február 18-án Glattfelder Béla. A Fidesz EU-parlamenti képviselője pénteken este fél héttől várja az érdeklődőket a Néri Szent Fülöp Iskolában (Béla u. 23.). (pat)

XVII. kerület Rendeletalkotás
A képviselő-testület hozzájárulna ahhoz, hogy a képviselettel rendelkező kerületi kisebbségek is használhassák a városrész címerét és zászlaját. Ennek érdekében rendeletmódosításra készülnek mai tanácskozásukon. (pat)

XVIII. kerület BÁL
Még mindig tart a báli szezon a kerületben. Szombaton este 8-tól a Nők a Tizennyolcadik Kerületért Közalapítvány a Rózsa Művelődési Házban, a Pitypang Óvoda a Kondorosi Közösségi Házban vigad. (vz)

XIX. kerület TEMPLOM TÉR
Felújítaná a kispesti Templom teret az önkormányzat. A beruházáshoz több pályázaton szeretnének forrást találni. A felújítás előkészítő tanulmánya elfogadásra vár az önkormányzatnál. (vz)

XX. kerület FIZETÉS
Emelkedik a pesterzsébeti közalkalmazottak fizetése. Először 7,5, majd szeptembertől újabb 4,5 százalékkal keresnek többet. Az önkormányzat saját forrásból fedezi a többletkiadást. (vz)

XXI. kerület FOGADÓÓRA
Balogh Ilona, az 5-ös önkormányzati választókerület képviselője február 21-én 17 órától tartja fogadóóráját a Kék Iskolában (Szent László utca 84.). (vcs)

XXII. kerület ELLENŐRZÉS
A budafoki Bartók Béla úton délután traffipax mér, a fénysorompós vasúti átjáróknál a tilos jelzésen való áthaladást ellenőrzik a rendőrök. (vcs)

XXIII. kerület Két kiállítás
Ez vagyok én és Fű, fa, virág, tavaszodik címmel nyílik kiállítás február 24-én a kerületi gyerekek alkotásaiból a Soroksári Galériában. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!