Hírek

2005.02.12. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Elutasították
Nem fogadta el a főváros forrásmegosztási javaslatát a Budavári Önkormányzat. A képviselők a tegnapi rendkívüli ülésükön véleményezték a tervezetet. (kg)

II. kerület Fórum
A Pasaréti út, a Hidász utca, a Hűvösvölgyi út és Riadó utca által határolt terület szabályozási tervével ismerkedhetnek meg a kerületi lakosok. A fórumnak a Fényes Elek utcai általános iskola ad otthont február 17-én
18 órától. (kg)

III. kerület Bérbeadás
Az önkormányzat tulajdonosi és közbeszerzési bizottsága pályázatot hirdet a tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló, üres helyiségek bérbeadásába. A részletekről a Celler Kft. Szentlélek téri irodájában adnak bővebb felvilágosítást. (kg)

IV. kerület ELISMERÉS
Gera Antalnét, az önkormányzat pénzügyi osztálya alkalmazottját választották a 2005-ös év köztisztviselőjének. A díjat a jegyzői javaslatra a Kriszt Lajos Emlékére Alapítvány kuratóriuma ítéli oda. (nvzs)

V. kerület KEVESEBB ÓVODA
Összevonják a Vörösmarty téri és a József Attila utcai óvodát. Szeptember 1-jétől az intézmény neve a pedagógusok kérésére Tesz-Vesz Óvoda lesz. A gyerekeket öt csoportban várják majd. (rv)

VI. kerület ÚJ PLÉBÁNOS
A Teréz-templomnak új plébánosa van. A régi lelkészt, Christ Györgyöt, a kerület díszpolgárát ugyanis nyugdíjazták. Utódja, Horváth Zoltán lett. (rv)

VII. kerület ZENE OVISOKNAK
Hangoló címmel zeneóvodai foglalkozásokat szervez a Múzsa Egyesület. A legközelebbi alkalom ma délelőtt 9-től 10-ig és délután 3-tól 4-ig lesz az Erzsébetvárosi Közösségi Házban. (rv)

VIII. kerület VETÉLKEDŐ
A Józsefvárosi Galériában február 16-án 14 órától A költő és kora címmel József Attiláról tartanak előadást és műveltségi vetélkedőt. (dná)

IX. kerület ÖSZTÖNDÍJ
A Deák Közalapítvány pályázatot írt ki nehéz helyzetű 15–25 éves diákoknak. A támogatást április 25-ig lehet igényelni. (dná)

X. kerület KÉZÍRÁS
Grafológiai tanfolyam indul február 17-én a Pataky Művelődési Központban. Beiratkozni február 15-ig lehet. (dná)

XI. kerület Ének és néptánc
Makám klub vendégeként Herczku Ági és Palya Bea vesznek részt a Fonó szombati esti programján.(ka)

XII. kerület Kulturális klubnap
A Budai Tájak, Korok, Múzeumok Klub tartja e havi programját szombaton délelőtt 10 órától a hegyvidéki művelődési központban. (ka)

XIII. kerület LEZÁRVA
Huszonkét és fél milliárd forint összegben elfogadta a kerület idei évi költségvetését a képviselő-testület. 2005-ben több olyan beruházás fejeződik be, amely 2004-ben kezdődött. (nvzs)

XIV. kerület MULATSÁG
Változatos farsangi műsorral várják az érdeklődőket a Stefánia
Palotában vasárnap délután három órakor. (nvzs)

XV. kerület Bál
A vígadni vágyók ma este 20 órától vehetnek részt a hagyományos Palotai Polgári Bálon. A farsangi mulatságot az Eötvös utcai Csokonai Művelődési Házban rendezik meg. (pag)

XVI. kerület Szabályozás
A képviselő-testület következő ülésén tárgyal a közterületek használatáról és rendjéről, illetve napirendre kerül a talajterhelési díjról szóló rendelet módosítása is. (pag)

XVII. kerület Reptérterv
A következő testületi ülésének napirendjén szerepel többek között a Ferihegyi repülőtér szabályozási terve. Várhatóan módosítják a Zeneház Közalapítvány megalapításáról szóló rendeletet is. (pag)

XVIII. kerület DIÁKPARLAMENT
Diákparlament ülésezett tegnap az önkormányzatnál. Az iskolák küldöttei feladatokat osztottak a polgármesternek. Olyan ügyeket vittek a testület elé, amelyek nagyban befolyásolják a tanulók mindennap-
jait. (vz)

XIX. kerület TÉVÉ
Jövő héttől elkezdi a műsorsugárzást a kispesti tévé. Eddig vita hátráltatta az adás kezdetét. Ellenzéki képviselők kifogásolták, hogy nem írtak ki közbeszerzési pályázatot az üzemeltetésre. (vz)

XX. kerület HIÁNY
Egymilliárd forintos hiánnyal fogadta el a képviselő-testület Pesterzsébet idei 8,5 milliárdos költségvetését. A kerület vezetése szerint a hiányzó összeg kigazdálkodható. Számítanak állami támogatásra és pályázati pénzekre is. (vz)

XXI. kerület

EMLÉKBIZOTTSÁG alakult az 1956-os forradalom közelgő ötvenedik évfordulója ünnepségeinek szervezésére. Csepelen 2005. október 23-tól 2007. január 12-ig tartanak majd a megemlékezések. (vcs)

XXII. kerület KITÜNTETÉSEK
A képviselő-testület következő ülésén dönt az önkormányzat által kiírt kitüntetések díjazottjairól. Határoznak többek között a kerületi díszpolgári címről, és a Budafok-Tétény Közbiztonságáért
díjról is. (vcs)

XXIII. kerület VÁROSKÖZPONT
A Hősök tere szabályozási tervéről is dönt következő ülésén a soroksári képviselő-testület. A javaslatot a polgármester terjeszti be. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!