Hírek

2005.02.02. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Tizenhat pályázó A január tizenötödiki határidőig tizenhat társasház adta be pályázatát a kerület falfirka-mentesítő programjára. Döntés a költségvetés elfogadása után várható. (kg)

II. kerület Bővülő szolgáltatás Önkormányzati intézkedéseket nem igénylő ügyekben e-mailben is tehetnek bejelentést a kerületi lakosok ([email protected]). (kg)

III. kerület Otthoni ellátás Ingyenes ellátást biztosít a kerületben élőknek az otthoni szakápolási szolgálat. Munkatársaik kórházi szintű ellátást biztosítanak a beteg otthonában a háziorvos javaslata esetén. (kg)

IV. kerület GYEREKEKNEK A Holló együttes lép fel az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házban csütörtökön. A Regélő című, gyerekeknek szóló koncertet pénteken ismétlik. (nvzs)

V. kerület KISEBBSÉGEK A kerület tíz kisebbségi önkormányzatának elnökével találkozik ma Steiner Pál polgármester. Az együttműködés lehetőségeit vitatják meg. (rv)

VI. kerület DIÁKPÁLYÁZAT 5–19 éves diákoknak hirdet pályázatot a Kreatív Egyesület és a Terézvárosi Művelődési Közalapítvány. A József Attila-versekhez az illusztrációkat és a költőről készült portrékat március 31-ig lehet beküldeni. (kg)

VII. kerület ÁLLATTARTÁS Módosította a képviselő-testület az állattartási rendeletet. Eszerint büntethető az a kutyasétáltató, akinél nincsen a nyomok eltakarításához szükséges eszköz. (rv)

VIII. kerület MIRE KÖLTENÉ? A kerületi lapban az SZDSZ helyi szervezete ismét kérdőívet tett közzé a költségvetés kialakításához. A javaslatokat február 5-ig várják a hivatalba. (dná)

IX. kerület FOGADÓÓRA Bánsági Tamás alpolgármesteri fogadóóráját minden hónap első szerdáján 16–17 óra között tartja a hivatal első emeletének 20-as szobájában. (dná)

X. kerület NÉPTÁNC Három-hat éveseknek tartanak minden csütörtökön 16-tól 17 óráig néptánc-foglalkozást a Kőbányai Ifjúsági és Gyermek Szabadidőközpontban. (dná)

XI. kerület Új igazgató Nagy Aranka lett az Újbudai Egyesített Szociális Intézmények vezetője. A képviselő-testület egyhangúlag választotta meg az igazgatónőt. A korábbi vezető nyugdíjba vonult. (tt)

XII. kerület Regényből film Várkonyi Zoltán Egy magyar nábob című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők ma a művelődési központ nyugdíjasfilmklubjának délutánján. A mozi után vendégül látnak mindenkit egy csésze teára, aprósüteményre. (ka)

 XIII. kerület DÍSZPOLGÁR Az önkormányzat várja a lakók és a civil szervezetek javaslatait a kerület díszpolgára cím odaítélésére. Az ajánlott nevét február 14-ig kell eljuttatni a polgármesteri hivatalhoz. (nvzs)

XIV. kerület SZOCIÁLIS AKCIÓ Jó minőségű ruhákkal, cipőkkel, gyerekholmikkal és könyvekkel várja a lakókat a Vöröskereszt kerületi szervezete. A programot ma 9 órától délután 4 óráig tartják az Abonyi utca 4. szám alatt. (nvzs)

XV. kerület Felújítás Pályázni lehet a 12 lakásos vagy ennél nagyobb lakóépületek közös tulajdonban álló részeinek felújítására. A kamatmentes, visszatérítendő támogatást azok a házak vehetik igénybe, amelyeknél az önkormányzati tulajdoni hányad nem éri el az 50 százalékot. (pg)

XVI. kerület Korongozás A fazekasmesterséget tanítja Kis Zoltán, aki 3 éves kortól várja az érdeklődőket. Az ingyenes foglalkozásokat szerdánként 17.00–18.30 óráig tartják a Corvin Művelődési Házban. (pg)

XVII. kerület Gyarapodás Az elmúlt hónapokban több mint 15 új belépő kérte felvételét az MSZP kerületi szervezetébe, Alexa György tájékoztatása szerint. (pg)

XVIII. kerület SPORTCSARNOK Felújítják a lőrinci sportcsarnokot. Átépítik a küzdőtér padlóját, korszerűsítik a világítást, akadálymentesítik a nézőteret. (vz)

XIX. kerület PARLAGON Visszavásárolná az önkormányzat a Határ úti metróállomásnál lévő telket. Az ingatlant hat éve adták el, ám azóta nem építettek rá. (vz)

XX. kerület PECSÉT Pesterzsébet múltjáról mesélő érmekből és pecsétekből nyílik ma kiállítás a Bíró Mihály utcai könyvtárban. A tárlat február 25-ig látogatható. (vz)

XXI. kerület BŐVÍTÉS Megkezdték azoknak a közbeszerzési eljárásoknak az előkészítését, amelyek keretében hozzálátnak a városháza bővítéséhez. A cél az, hogy a jövőben minden hivatalt egy helyen találjanak meg a polgárok. (vcs)

XXII. kerület  TÉTÉNYI-FENNSÍK A Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület ma este 6 órától Fennsíkfórumot tart a KUSZÁ-ban. Gergely Attila botanikus ismerteti a Tétényi-fennsíkon elvégzett digitális élőhely-térképezés tapasztalatait és eredményeit. (vcs)

XXIII. kerület  EMLÉKEZÉS Megemlékezést tartott a Soroksári Svábok Független Egyesülete a második világháború áldozatainak állított emlékműnél. A malenkij robotra Soroksárról elhurcolt áldozatokra emlékeztek. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!