Hírek

2005.02.16. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szeged ÁTADÁS Átadták a felújított és átépített legénységi épületet a szentesi laktanyában. A beruházásra 259 millió forintot költöttek. A felújítások sora ezzel nem ért véget: felújításra vár a búvárbázis és a parancsnoki épület is. (fc)

Cserkeszőlő FEJLESZTÉS Tavasszal kezdődik el a cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola felújítása. Az intézményt több lépésben modernizálja a település vezetése. Elsőként egy új ebédlő és könyvtár épült az iskola udvarára.
A megkezdett iskolai rekonstrukció pályázatfüggő folytatására az idén kerülhet sor. (pe)

Eger DROGSEGÍTŐK Az ÁNTSZ Heves Megyei Intézetének Egészségfejlesztési és Kommunikációs Osztálya Drog kortárs segítő képzést szervez a GYISM támogatásával. A program során iskolánként két tanuló vehet részt a háromnapos képzésen, ahol elsajátíthatják a kortárs segítség módszereit. A képzést sikeresen teljesítők iskoláikban tanórák keretein adják tovább ismereteiket diáktársaiknak. (ss)

Barcs VIZSGÁLAT Az idén lezárul a barcsi vízbázis hároméves vizsgálata. Az eredmények alapján a szakemberek őszre ígérik a védelmi tervet. Pál Gábor, az Aquaprofit Rt. munkatársa elmondta: Somogyban egyedül Barcson végeztek ilyen vizsgálatot. Kiderült: aránylag jól védett rétegekből nyerik Barcson a vizet – mondta. (nl)

Kecskemét  VIRÁGEMBER A közösségért, a városért végzett tevékenysége elismeréseként Boros Gábor, a kecskeméti Szilády Nyomda Kft. ügyvezető igazgatója vehette át a 2004-es Virágember-díjat.
A Fantázia virágbolt, a Porta Egyesület és a Kecskeméti Lapok Baráti Köre ötödször rendezte meg a díjátadást. (fc)

Pécs HIÁNY Több bölcsődére lenne szükség a városban. Jelenleg 536 férőhelyre 654 gyermek jut a városban – mondta dr. Komlósi Ákos, a Kisgyermekek Szociális Intézetének igazgatója. Szerinte  új épületeken kívül szükség lenne egy komplex ellátórendszer kiépítésére is. (szo)

Gyomaendrőd TANODA A gyomaendrődi Roma Közösségi Házban a közelmúltban tanodaprogram indult. A célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű tanulókat tanulmányi előrehaladásukban és a továbbtanulásban. A tanoda szoros kapcsolatot tart az iskolákkal és a családsegítőkkel. (j)

Máriahalom TISZTELETDÍJ Átcsoportosítások segítségével készítette el az önkormányzat a 2005. évi költségvetést. Büki Gábor képviselő felkérte a testület tagjait, hogy közösen mondjanak le tiszteletdíjukról a művelődési ház vizesblokkjának építése javára. A képviselők nem támogatták a felvetést. (ke)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!