Hírek

2005.02.08. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Jászberény ELKERÜLŐ ÚT

Csökkenhet a Jászberény belterületén az egyelőre még megjelenő átmenő forgalom. A megkötött szerződés szerint ugyanis a kivitelezőnek december elejére át kell adnia a 31-es és 32-es főútvonalat összekötő elkerülő szakaszt. Uniós források segítik majd a Jászbe-rény–Gyöngyös közötti utak felújításnak munkálatait. (bcs)

Pálfa  ISKOLA

Közel félmillió forintot nyert az általános iskola a Közoktatási Modernizációs Közalapítványtól
(KOMA). A pénzt arra fordítják, hogy a gyerekek is megismerkedhessenek a demokratikus intézményekkel és folyamatokkal. A pályázat a „Faluközösségben nevelődő európai polgár” címet viselte. (vt)

Mosdós KULTÚRHÁZ

Három különböző funkciót is betölt a kultúrház. Az óvoda mellett
a nyugdíjasklubot és egy kultúrtermet is magában foglalja. Az önkormányzat úgy döntött, hogy kultúrterem 3-4 millió forintból felújíták. Így teremtik meg a lehetőségét, hogy legyen egy ballagásra, bálra, lakodalomra, családi rendezvények lebonyolítására alkalmas hely a faluban. (tz)

Békéscsaba BÉRLŐ NÉLKÜL

A tavaly átadott Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Innovációs Központban idén várhatóan még hat új vállalkozás kezd munkába. A kolbászüzemnek és a zöldség-gyümölcs hűtőtárolónak viszont egyelőre nincs bérlője, pedig a húsüzem működtetése iránt korábban több vállalkozó érdeklődött. (c)

Gyöngyös  TORNATEREM

Átadták a Kálváriaparti Általános Iskola felújított tornatermét.
A december közepén kezdődött beruházás során a szakemberek kicserélték a terem villamoshálózatát, a világító testeket, és felújították a burkolatot. A több mint harmincmillió forintos rekonstrukciót a város önkormányzata kedvező kondíciókkal felvett hitellel segítette. (ss)

Sásd MOZGÓKÖNYVTÁR

Felvállalta a mozgókönyvtári szolgáltatást a közelmúltban
a Baranya-Hegyhát Többcélú Kistérségi Társulás. Erről tájékoztatott Bimbó István elnök. A huszonhét településből csak nyolc rendelkezik önálló nyilvános könyvtárral. Így nyolcezerre tehető azok száma, akik művelődését a mobil bibliotéka segítheti. (ba)

Tatabánya  POLGÁRŐRÖK

A tatabányai polgárőrök tavaly öszszesen harminchatezer órát áldoztak a közösség vagyonának megóvására. Ez hangzott el az évértékelő közgyűlésükön. A városi rendezvényeken mindenütt ott voltak a polgárőrök. A postával kötött megállapodásnak megfelelve harminckét taggal 750 figyelőórás szolgálatot teljesítettek. (mts)

Veszprém SPORTCSARNOK

A városban jövőre sportcsarnok-avatásra kerül sor. A leendő létesítmény a változtatható méretű rendezvényterület mellett 4500 vagy akár 5560 látogatót is befogadhat. Hat sportöltözőt, több játékvezetői öltözőt alakítanak ki, valamint 1120 parkolóállást. Az állam tizenöt év alatt nyolcszázmillió forinttal járul hozzá a sportcsarnok megvalósításához. (fc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!