Hírek

2005.02.28. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Budaörs Adóbevétel
A 2004-ben megkezdett nagyszabású fejlesztések jó részét a helyi iparűzési adó biztosította. Ezt köszönte meg a város vezetése a legtöbbet befizető cégeknek február 24-én, a hagyományos év eleji kötetlen baráti találkozó és beszélgetés keretében. (vs)

Diósd Fórum
Az Együtt Diósdért Közéleti Klub ebben az évben is szervez fórumokat, amikor egy-egy önkormányzati bizottsági elnökkel beszélgetnek a község helyzetéről. A közösségi ház nagytermében március 1-jén 18 órakor dr. Sarkadi Ádámmal, az egészségügyi, szociális, család- és ifjúságvédelmi bizottság elnökével beszélgetnek. (vs)

Gödöllő Gyógyszertári ügyelet
A mai naptól egy héten át, azaz március 7-ig a Petőfi Sándor utcai Ezüstkehely patika látja el a városban a gyógyszertári ügyeletet. (vs)

Fót Visszahelyezték a jegyzőt
Rendkívüli testületi ülésen, zárt ajtók mögött visszahelyezték február 28-i hatállyal állásába dr. Nárai Róbert jegyzőt. A 2004. július 7-én felfüggesztett jegyző ellen még tart a büntetőeljárás hivatali vesztegetés és jogosulatlan számlakifizetések gyanúja miatt. (vs)

Nagymaros Pályázati siker
A város óvodája tavaly 180 ezer forintot nyert pályázaton továbbképzésre, 350 ezer forintot a tornaszoba kialakítására, valamint 550 ezer forintot eszközfejlesztésre. Ezeket a forrásokat ebben az évben használják fel. (vs)

Telki Kevesebb a beteg
A településen működő magánkórházat egyre kevesebb külföldi keresi fel, pedig majdnem feleannyiba kerülnek itt a költségek, mint hazájukban. Ugyan emelkedik a magyar betegek aránya, de a fizetőképes kereslet még nem elegendő. (vs)

Törtel Takarékosság
A 2005. évi költségvetést a takarékosság jellemzi. Működési, fenntartási kiadásokat az előirányzott 417867 forintról 382339 forintra csökkentették. Mindegyik képviselő lemondott a törvényben előírt kötelező hatszázalékos béremelésről, hogy ezzel kiegészíthető legyen az iskola elektromos hálózatának felújítására fordítható
összeg. (vs)

Vác Béremelés
A Jávorszky Ödön Kórházban hét és fél százalékos béremelést adtak a dolgozóknak. A január elsejétől járó emelés nyolcszázharminchat dolgozót érint, s már a nulladik havi bért is az új járandóság alapján fizették ki. Március elsejétől étkezési hozzájárulásként több mint húsz százalékkal magasabb összeget kapnak a munkatársak. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!