Hírek

2005.02.11. 06:08

Kétmilliárd forint munkahelyteremtésre

Körmendi G.

Három hónapig tartó próbamunka bevezetését tervezi a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium az 50 év feletti munkanélküliek elhelyezkedésének támogatására – jelentette be Csizmár Gábor szakminiszter.

– Erre az időszakra átvállalják a foglalkoztatottak teljes bér- és járulékköltségeit – tette hozzá a miniszter. Közölte azt is, hogy a programban részt vevő 50 év feletti munkanélküliekkel külön megállapodást kötnek arról, milyen szakképzést vállalnak tartós foglalkoztatásuk érdekében. – A három hónap letelte után a munkáltató legalább ugyanennyi ideig köteles továbbfoglalkoztatni az érintetteket – folytatta Csizmár.

A miniszter beszélt arról is, hogy a hagyományos munkahelybővítő és -teremtő pályázatokat az idén is meghirdetik, és erre a célra kétmilliárd forintot különítettek el. Továbbá kialakítanak egy támogatott hitelcsomagot, amelynek keretösszege tízmilliárd forint lesz. 

Bővebben: http://www.fmm.gov.hu/main.php?folderID=1&articleID=1477&ctag=articlelist&iid=1 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!