Hírek

2005.02.15. 08:50

Kizárják a Minardit?

Schiller Zsolt

Lehet, hogy csak 9 csapat indul a Forma–1 első futamán, mert
a Minardi a tavalyi autó megújított változatával kezdené az idényt. Az igazodik az idei biztonsági szabályokhoz, az új technikai előírásokhoz viszont nem.

Paul Stoddart csapatfőnök azzal fenyegetőzik, hogy bírósághoz fordul, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megtagadja a rajtjogot. A faenzai istálló 2005-ös autója csak az április 22–24-i San Marinó-i GP-re készül el, ezért az idény első három versenyén a PS04B-t szeretné használni.

Az istállók közül nyolc elfogadta a Minardi kérését, a Ferrari még nem. A Minardinál csak az biztos, hogy a holland Christijan Albers ül az egyik autóba. Ma Ausztriában bejelentik Patrick Friesacher szerződtetését, kérdés, hogy versenyezhet-e, vagy csak a pénteki teszteken számítanak rá. Előbbi esélyeit növeli, hogy a dán Kiesa nem tudta összehozni a szükséges pénzt.

Baumgartner Zsolt neve is szóba került, de újbóli szerződtetésének kicsi az esélye. A team tagjai elmondták, egyeztetnek a tesztpilótai állásról. Egy szabály szerint, ha valaki legalább hat futamon rajthoz állt – mint tavaly Zsolt –, akkor a következő szezonban nem lehet pénteki tesztpilóta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!