Hírek

2005.02.05. 09:28

Lothar Matthäus kapitány lassan elmagyarososodik

Elégedett volt a csapatával Lothar Matthäus, neki magától értetődő a hétközi nulla-nulla Szaúd-Arábia ellen. Lelke rajta. Csak legyintenék az egészre, ha nem hangsúlyozza, hogy látott „biztató jeleket”.

Malonyai Péter

Magyaros fordulat ez, főként a futball környékén. Nem volt olyan csapnivaló játék az elmúlt évtizedekben, hogy ne azzal hárított volna el mindenfajta kifogást az aktuális kapitány – Mészöly Kálmántól Bicskei Bertalanon át Verebes Józsefig –, hogy csak lassan a testtel, voltak „biztató jelek”.

Öröm, hogy Herr Matthäus szinte már teljesen beilleszkedett a magyar futballközegbe. És nem csak szóban. Hiába a valódi(!) profimúlt, hiába a német következetesség, szó nélkül beállította csapatába azt a Huszti nevű futballistát, aki fittyet hányt arra, amit kért tőle. A kapitány szerint aki nem hozsannázik, elriasztja az embereket a futballtól. Ez rám nem vonatkozik. Mentségem, hogy láttam a szerdai meccset. Bizonyíthatóan nem volt köze a futballhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!