Hírek

2005.02.17. 08:35

Ma előtüntetést tartanak a fővárosban a gazdák

K.F.–Sz. Á

Három gazdaszervezet már ma megkezdi a tüntetést Budapesten – közölte Sákán Antal, a felvonulás egyik szervezője. Hozzátette: a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) benyújtott bejelentés szerint a tiltakozás mintegy ezer résztvevővel reggel 10 órakor kezdődik a Kossuth téren. A megmozdulás útlezárással nem jár. A gazdaszervezetek petíciót akarnak átadni Németh Imre agrárminiszternek, amelyben követeléseiket fogalmazzák meg.

A rendezvényre meghívták Orbán Viktort, a Fidesz elnökét is, kérve az ellenzék támogatását a demonstrációhoz. Továbbra sem lehet viszont tudni, hogy a hétfői traktorosbevonulás miként érinti a budapestieket. A BRFK illetékese tegnap arról tájékoztatta lapunkat, hogy még mindig folynak a szervezőkkel a tárgyalások. Ezek témája, hogy a  traktorok milyen úvonalon közelíti meg a fővárost, a Dózsa György utat és a Kossuth teret.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!