Hírek

2005.02.19. 00:40

Mégis terrorveszély volt a Délinél?

Mint azt a Reggel elsőként megírta, különös hatósági demonstráció zajlott a fővárosban, amióta Romániában egy terroristagyanús sejt tagjait elfogták. Nem cáfolt információnk szerint a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központban keletkezett olyan adat, miszerint a sejt két vezetője megszökött.

Szemán L.

Tóth András, titkosszolgálatokat irányító államtitkár, mint azt tegnap reggel a Nap-keltében megismételte, műveleti ügyről nem adhat felvilágosítást. Ezzel értelemszerűen elismerte, hogy mégiscsak terrorizmussal összefüggő akció zajlott Budán, a Déli pályaudvaron és környékén. A pályaudvar ügyeletes tisztje szerint a két-hetes rendőri akció nem okozott fennakadást. Az államtitkár egyébként kijelentette: aktuális, napi ügyekben a nemzetbiztonsági szolgálatok nem tudnak
a sajtó elé állni, ez egyébként nemzetközi gyakorlat. Egy hetilap információja szerint nem kizárt, hogy a román sejt az al-Kaida részeként működött.

A romániai Iasiban élő letartóztatottak a Terom nevű céget működtették, és a román hatóságok szerint legalább 25 millió dollárt mostak tisztára, amit átutaltak a franciaországi arab banktársasághoz. A társaság éppúgy szerepel az európai uniós terroristagyanús cégek és magánszemélyek listáján, mint a szaúd-arábiai születésű Saifi Ammari. Ő és a szír Hasszán Nana a Terom két vezetője, és megléptek a letartóztatás elől. Ammari feltételezhetően hazánkba szökött, hiszen magyar felesége van. Ő vélhetően azonos azzal az arabbal, akit a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozótársával együtt elfogott és kiadták őket Romániának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!