Hírek

2005.02.11. 00:00

Ott folytatja, ahol abbahagyta

Remek éve volt a tavalyi Vörös Zsuzsannának. Megvédte világbajnoki címét, s magabiztos versenyzéssel olimpiai bajnok lett Athénban. Pihenhetne, de nincs megállás, arra készül, hogy idén is ő legyen a világ legjobbja.

Malonyai Péter

Athénban két szám után állt az élre Vörös Zuzsanna, s olyan magától értetődően növelte az előnyét, hogy a legvégén, a futásban már elegendő volt, hogy csak őrizgesse előnyét. Fölénye hű kifejezője elmúlt esztendei produkciójának, hiszen előtte Moszkvában megvédte világbajnoki címét – szintén remek versenyzéssel. Ha valaki, hát ő igazán megtehetné, hogy pihen egy kicsit.

– Gondoltam rá, hogy esetleg kihagyom az idei szezont – vallja be –, de ezt csak a fáradtság sugallta. Amikor eljött az ideje, természetesnek tartottam, hogy elkezdem a felkészülést. Tudja, hogy van? Ha az ember leereszt, akkor csak nehezen tud újra felpörögni, arról nem beszélve, hogy az önbizalma is odalesz.

A magabiztosságra minden oka megvan az olimpiai bajnoknőnek, nem csupán az eredményei okán, hanem azért is, mert a legendás, Istenben boldogult Mizsér Jenő a legsokoldalúbb öttusázónőként emlegette. Hozzátéve, hogy nemcsak otthon van az öttusában, hanem remek versenyző is.

– Ez igazán nagy dicséret… Ami pedig a versenyeket illeti, jó néhány éve öttusázom, ahogy telik-múlik az idő, másként látom az életet, mást tartok értékesnek, mint korábban. Tudom, mit akarok, ez megnyugtató. Meg az is, hogy szeretek öttusázni. Mindez jó esélyt teremt arra, hogy a viadalok minden pillanatában a lehető legjobban döntsek.

Vörös Zsuzsanna

Született: 1977. május 4., Székesfehérvár. Klubja: Alba Volán SC. Vezetőedzője: Kulcsár Antal. Edzői: Komlódy Zsolt, Korponai István, Mészöly Gábor, Heilig Anita. Nevelőedzője: Dudás Lajos. Legjobb eredményei, egyéni: olimpiai bajnok (2004, Athén), világbajnok (1999, 2003, 2004), Európa-bajnok (2000), magyar bajnok (1997, 2000, 2001, 2002). Csapat: világbajnok (2002), Európa-bajnok (2001, 2003). Váltó: világbajnok (2000, 2003), Európa-bajnok (2001, 2003).

a világ legjobbja. Malonyai Péter -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!