Hírek

2005.02.21. 07:05

Pazarul pólózott a Domino

Mindkét magyar csapat biztos továbbjutóként, a csoportelsőség reményében szállt vízbe az Euroliga soros fordulójában. A Vasasnak nem sikerült az élre ugrania, a Domino reményei viszont továbbra is élnek.

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="282"] Steinmetz Ádámot (balra) csak a meccs második felében tudták így megfékezni a dubrovnikiak, előtte négy gólt lőtt zsinórban a Vasas centere
[/caption]Dubrovnikban két góllal kikapott, így három góllal kellett volna legyőznie a Vasasnak a Jugot a csoportelsőségért, s a meccs elején úgy nézett ki, nem lesz gond a különbséggel. A második negyed elején már 4-1-re vezetett a csapat, köszönhetőn az ismét remeklő, négy gólt lövő Steinmetz Ádámnak. Aztán magukhoz tértek a horvátok, Steinmetzre pedig fokozottan ügyeltek. Taktikájuk olyannyira bevált, hogy az utolsó felvonás előtt már vezettek (6-7). A hajrában aztán ismét a Vasas jött, és végül döntetlenre mentette a mindvégig kőkemény csatát hozó derbit.

A Domino-BHSE egy fikarcnyi esélyt sem adott az Olympiakosznak. Jellemző, hogy a görög együttes csak 19 perc 38 másodperc elteltével, 0-6 után szerezte meg az első gólját, huszonnyolc perc alatt pedig mindössze négyig jutott. Akármilyen furcsa, a győzelem mellett annak örült legjobban Kovács István edző, hogy remekül védekezett a csapata. Ezt kérte tőlük, s a kérésének a lehető legteljesebb mértékben eleget tettek a játékosok. Hogy igazi csapatként játszott a Domino, arra bizonyíték még, hogy a 11 gólt kilenc játékos lőtte. Ha a csapat legközelebb nyer a Brescia ellen, csoportgyőztes.

Valósan értékelnek a magyar mesterek

Mindkét magyar edző visszafogottan értékelte csapata mérkőzését. Földi László szerint túl sokat hibáztak játékosai, ezért maradt el a Dubrovnik elleni győzelem. Ugyanakkor mindenki mindent megtett a sikerért, így a döntetlen valós eredmény. Kovács István azért örült a nagy különbségnek, mert akárcsak a Csehov elleni meccs után, most is fölkaphatja fejét az európai pólósvilág csapatának produkciójára. Az ilyesmi alkalmas arra, hogy ha nem is félve, de óvatosabban szálljanak vízbe ellenük.

Euroliga, csoportkör

Férfiak, 5. forduló

A csoport:

Vasas–Jug Dubrovnik 8-8,

Nice (francia)–Nis (szerbia-montenegrói) 10-8

Az állás:

1. Dubrovnik 9 pont,

2. Vasas 7,

3. Nis (35-44),

4. Nice (36-47) 2-2 pont

D csoport:

Domino-BHSE–Olympiakosz Pireusz 11-4,

Leonessa Brescia–Sturm Csehov (orosz) 9-8

Az állás:

1. Domino (48-34),

2. Brescia (38-32) 8-8,

3. Csehov (42-49) 3,

4. Olympiakosz (28-41) 1

Malonyai Péter -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!