Hírek

2005.02.23. 07:19

Száz nap múlva rajtol a torna Eb

S. Zs.

A debreceni Főnix csarnok korábban is több sporteseménynek adott otthont, idén is csemegézhetnek a szurkolók. Év elején  a teremfoci-bajnokság döntője volt a Főnixben, áprilisban a dívizió I-es jégkorong világbajnokságot, májusban a duatlon Eb-t és hőlégballon Eb-t láthatja a publikum. Kereken száz nap múlva, május 2. és 5. között  a tornászok következnek, ekkor rajtol az első közös férfi és női kontinensviadala.
A szervezők remélik, hogy megtelik a 3200 hely a lelátón. Ezért a magyar szurkolók, akik március 1. és április 30. között vesznek jegyet, bérletet, azok 50 százalékos árengedményt kapnak. A legolcsóbb belépő 900, míg a legdrágább – amely a zárónapi fináléra szól  – 4000 forint.
A sikeres rendezés érdekében a magyar tornasport olimpiai, világ- és Európa-bajnokai Magyar Zoltán, Borkai Zsolt, Ónodi Henrietta és Csollány Szilveszter is népszerűsíti a versenyt. Az Eb-n 38 ország több mint 300 versenyzője  indul, velük a kísérők, hivatalos személyek és a médiaképviselők száma meghaladja  az ezret.
A viadalt Debrecen városa csaknem 40 millió forinttal segíti, de több szponzort is sikerült már az esemény mellé állítani. Az Eb-ről a Magyar Televízió közvetít. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!