Hírek

2005.02.22. 08:15

Zidane Nedved ellen

A madridiak szerint az a lényeg, hogy ne kapjanak gólt otthon. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének egyik legérdekesebb összecsapását ma este a Bernabeu-stadionban játsszák.

Szabó Tamás

A spanyol fővárosban a Real Madrid a Juventust fogadja. A hazai csapat hátvédje, Ivan Helguera úgy vélekedett, elég lesz, ha 1-0-ra nyernek. „A lényeg, hogy ne kapjunk gólt – figyelmeztetett Helguera. – Elég lehet a továbbjutáshoz az 1-0-s hazai siker, ugyanis ebben az esetben a Juve a visszavágón kénytelen lesz támadni. Mi viszont Ronaldo gyorsaságával kihasználhatjuk ezt.”

A Real Madrid a hét végén a Bernabeu-stadionban 2-0-ra kikapott a Bilbaótól. A spanyolok játékmestere, Zinedine Zidane szerint a vereségből semmire sem lehet következtetni. „A kudarc ellenére jó formában vagyunk – mondta a francia, aki éppen a Juventustól szerződött Madridba. – Nagyon fontos meccs előtt állunk. Ha nyerünk, akkor bármit elérhetünk a Bajnokok Ligájában.”

A Juventus sem nyert a hétvégén, a torinói egylet 0-0-ra végzett Messinában. „Nem tudtunk gólt szerezni – panaszkodott az edző, Fabio Capello. – Mégis nyugodt vagyok, mert a csapat jó fizikai állapotban van.”
A nap másik rangadóját Münchenben játsszák, ahol a Bayern az Arsenalt fogadja. A hazaiaknál Michael Ballack combizomhúzódás miatt nem szerepelhet.

Pavel Nedved

Munkáscsaládban nevelkedett, szülővárosában Chebben kezdett futballozni. Később szerepelt a Dukla Prahában és a Sparta Prahában is, 1996-ban a kassai 1. FC-n keresztül az olasz Lazióhoz igazolt. A római kékekkel bajnokságot, Olasz Kupát és KEK-et nyert. A Juventus 2001-ben éppen Zidane megüresedett helyére szerződtette, azóta két bajnoki címet nyert a gárdával. A válogatottal 1996-ban a második, 2004-ben a harmadik helyen végzett az Európa-bajnokságon. 2003-ban elnyerte a France Football Aranylabdáját.

Zinedine Zidane

A Real Madrid középpályása kabiliai arab származású, 14 éves korában a Cannes-nal kötötte az első igazi szerződését. Később szerepelt a Bordeaux-ban és a Juventusban is, 2001-ben szerződött a Real Madridhoz. A francia válogatottal 1998-ban világ-, 2000-ben Európa-bajnok lett. A spanyol csapattal 2002-ben nyert a Bajnokok Ligájában. 1998-ban megkapta a France Football Aranylabdáját, a FIFA háromszor megválasztotta a világ legjobb futballistájának (1998, 2000, 2003).

A mai program

(Valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik)

Juventus–Real Madrid

Liverpool–Leverkusen

PSV–Monaco

Bayern München–Arsenal

Szabó Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!