Hírek

2005.03.14. 00:00

A pártok is emlékeznek

BAMA

Demszky az SZDSZ  nevében is szól

A Szabad Demokraták Szövetségének budapesti irodája úgy tájékoztatott, hogy Demszky Gábor Petőfi Sándor szobránál mondott beszéde egyben a párt hivatalos megemlékezése is. A liberális párt önállóan nem szervez programot. Amelyik városrészben azonban képviseltetve vannak, ott képviselőik, polgármestereik részt vesznek a kerület ünnepi programjaiban.

Az MDF felvonul

Délután öt órától a Magyar Demokrata Fórum a II. kerületi Bem József téren táncbemutatóval egybekötött zenés toborzót tart, majd Csapody Miklós  képviselő mond beszédet. A párt képviselői este 6 órától koszorúznak, majd lovas huszárok és huszárzenekar kíséretében fáklyás felvonulás indul a várba. A Kapisztrán téren 7 órától Dávid Ibolya pártelnök mond beszédet.

A Vasvári-szobrot is koszorúzza a Fidesz

A párt képviselői 10 órakor a Kossuth-szobornál, 11-kor a Batthyány-mécsesnél koszorúznak. Délben Vasvári Pál domborművét koszorúzzák meg. A Hajrá Magyarország Klubban 10 órától Szíjjártó Péter, a Fidelitas elnöke beszél. A XVIII. kerületi szervezet 16 órától a kerületi Kossuth téren tartja megemlékezését.

Ünnepi hangulatban az MSZP elnöksége

Hiller István, a Magyar Szocialista Párt elnöke 10 órakor a Hősök terén, 11-kor a Kossuth téri megemlékezésen helyez el koszorúkat. Lendvai Ildikó 10 órától a nagytétényi Zambelli emléktáblánál koszorúz. Szekeres Imre elnökhelyettes és Lamperth Mónika elnökségi tag 15.30-tól a Pilvax Kávéházban tartott Szabad Sajtó Díj átadásán képviseli pártját.

A Parlamenten kívüli pártok programjai

A Centrum Párt húsz fővárosi alapszervezetének mindegyike bejelentkezett, hogy a kerületi megemlékezéseken koszorút kíván elhelyezni. A vidéki szervezetek szintén részt vesznek a helyi rendezvényeken.
A Magyar Igazság és Élet Pártja 15 órától tart nagygyűlést
a budapesti Hősök terén. Beszédet mond Csurka István pártelnök. Mások mellett fellép Dörner György, Hegedűs Zsuzsa, Medveczky Ádám és Sárdy Barbara.
Sem budapesti, sem vidéki rendezvényei nem lesznek a Munkáspártnak. A párt az alapszervezeti ülésén tartja megemlékezését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!