Hírek

2005.03.29. 06:39

Eredményes volt a rendőrség akciója

BAMA

Több száz szondáztatásból mindössze húsz ittas vezetőt találtak a fővárosban és környékén az elmúlt négy nap alatt. Viszonyítás kérdése, hogy sok vagy kevés ez a húsz autós, aki nem vette komolyan a rendőrség ígéretét. Miszerint minden meg-állított sofőrrel megfújatják a szondát.
Ha azt nézzük, hárommillióan laknak Budapesten és Pest megyében. Ebből közel egymillió embernek van jogosítványa. Az ünnepek alatt sokan közlekedtek rokonokhoz, ismerősökhöz. Locsolkodás is volt tegnap. Ehhez képest nem sok a húsz. Az elmúlt években nem jelentették be a zsaruk, hogy szondáztatnak éjjel és nappal. Akkor több száz embert kaptak el. Eredményes volt a riogatás, az emberek megijedtek az ellenőrzéstől.
Jó döntés volt az előzetes bejelentés, hiszen a visszatartó erő megmutatta: nem mindig iszik a magyar. Több hasonló akció kellene. Kiállíthatnának papír rendőrautókat álsebességmérővel. Álrendőröket az út mentén. Bár Kaposvár környékén az utóbbiakat egy nap alatt ellopták. De azért a megelőzés a lényeg. Hiszen a rendőrök elsősorban azért vannak. Ez most bejött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!