Hírek

2005.03.17. 00:00

Hódítanak az olcsó utak

A szórólapok áradata talán érzéketlenné tesz bennünket a postaládás reklámokra. Nem úgy az alacsony árak. Sokakat elcsábítanak az ezerforintos utak.

Teszler Vendel

Az olcsó buszos utakat szervező irodák egyre gyakrabban találnak meg szórólapjaikkal bennünket. A sűrűsödő reklámok mellett az utaztató cégek számának gyarapodása is jelzi: igény van a jutányos áron kínált egynapos túrákra.
Amikor egy ezresből még moziba is nehezen jut el az ember, sokan élnek a felkínált olcsó kikapcsolódási lehetőséggel. Az egyik iroda például 500 forintért száz kilométer távolságra lévő termálfürdőbe utaztatja a vendégeit. Az árban egy ebéd is benne van. Az utaztató cég emellett kedvezményes belépőjegyet biztosít a fürdőbe.
Cserébe termékbemutatón vesznek részt a vendégek. Általában egészségvédő termékeket igyekeznek eladni nekik. Az elektronikai cikkek és az edénykészletek népszerűsítése szintén jellemző.
Budapesten öt-hat jelentősebb iroda működik, a szervező cégek többsége vidéki. Az utazást, ebédet, ajándéktárgyat, kedvezményes belépőt tartalmazó túrákat átlagosan 1100–1300 forintért hirdetik. Egy kis költőpénzzel számolva két-három ezer forintból kijönnek a résztvevők. A szervezők üzleti sikere elsősorban a termékbemutatók eredményességén múlik. Ha az utasok csak az ajándék porcelánbabát viszik haza, nincs haszon.
A résztvevők többsége nyug-díjas. A szakértők szerint az egynapos buszos utak piaca korántsem telített. Így várhatóan egy darabig a postaládákra zúduló szórólapáradat sem csillapodik.

A részvételi díjat nem kell előre kifizetni, elég, ha a buszon szurkoljuk le

Az utazásokra a szórólapokról levágható jelentkezési szelvény visszaküldésével lehet feliratkozni. A részvételi díjat a buszon kell kifizetni, 18 év alattiak nem utazhatnak. A járatok 6 óra és fél hét között

veszik fel utasaikat a visszaküldött szelvényen megjelölt helyszíneken. A sokszor kötelező jelleggel előírt termékbemutatók 2–2,5 óráig tartanak.

Az utasok az egész napot kitöltő programot követően 18 és 19 óra között érnek haza.

veszik fel utasaikat a visszaküldött szelvényen megjelölt helyszíneken. A sokszor kötelező jelleggel előírt termékbemutatók 2–2,5 óráig tartanak.

Az utasok az egész napot kitöltő programot követően 18 és 19 óra között érnek haza. A buszos túrákat átlagosan 1100–1300 forintért kínálják. Ezért 2–2,5 órás bemutatót kell végignézni. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!