Hírek

2005.04.01. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Gyula VÁRNYITÁS
A hatszáz éves gyulai várat május 20-án nyitják meg a látogatók előtt. A rondella szintjén a lőporgyártást mutatják be. Az emeleten a középkori főnemesi és a hódoltság kori török életmódot ismerhetik majd meg a látogatók. (ö)

Pécs ARCULATVÁLTÁS
Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) arculattervezési pályázatának nyertes tervét mutatták be az Európa Házban. A tíz pályázó közül a pécsi származású, Budapesten élő Czakó Zsolt grafikusművész munkáját találták a legjobbnak. Az új logo hamarosan látható lesz szórólapokon, kiadványokon és filmeken. (csl)

Eger  JÁTSZÓTÉR
Április 8-án Egerbe érkezik a Játszótér, az országjáró mini fergeteg-party. A hónap legjelentősebb kölyökbuliját a Kemény Ferenc Sportcsarnokban tartják. A résztvevők között ott lesz Barabás Évi, Nyilasi Tibor, Kokó, Kökény Bea, DJ Dominik és Szekeres Pál paralimpiai bajnok is. (ss)

Körmend ÁTADÁS
Felavatták az Eybl International AG új szabászüzemét és logisztikai bázisát. A beruházás több mint 12 millió euróba került. Az autókárpitokat, üléshuzatokat gyártó üzem 400 embernek ad munkát. Az ötezer négyzetméteres gyártócsarnok alapkövét tavaly szeptemberben rakták le. (fc)

Kecskemét INTÉZET
Japán kulturális intézet megvalósításáról szóló tanulmányterv elkészítéséről döntött a közgyűlés. A japán elvárás szerint az intézmény csak a belvárosban, jól megközelíthető helyen létesülhet. (fc)

Győr TERMELÉS
Újra termel a felszámolás alatt álló Lamba Rt. Az üzem a műanyag palackok környezetbarát újrafeldolgozását végzi. A műanyag-feldolgozó üzletágban jelenleg ötvenen dolgoznak. A veszteséges üdítőital-gyártó ágazatot azonban megszüntették. (fc)

Cserkeszőlő FELÚJÍTÁS
Április végén kezdődhet a legújabb kültéri medence befedése a helyi gyógyfürdőben. A pezsgőfürdővel ellátott létesítmény különleges szerkezetet kap. A nap káros sugarait a tető anyaga szűri majd ki. (pe)

Dunaföldvár RESTAURÁLÁS
Megkezdődött a Kálvária felújítása. A restaurálásban a Magyar Képzőművészeti Egyetem munkatársai is részt vesznek. Elszállították a Golgota-hegyről a lebontott szoborcsoportot. Az anyagköltség közel másfélmillió forint. (ke)

Szeged KÖNYVVÁSÁR
Betűvetés címmel könyvkiállítást és vásárt rendeznek. Az április 4-én kezdődő egyhetes rendezvényre több mint ötven kiállító jelentkezett. A hagyományos író-olvasó találkozó és irodalmi programok várják az érdeklődőket. (fc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!