Hírek

2005.03.31. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szeged GÁTAK
Csongrád megyében nem kellett a gátakat megerősíteni az esetleges tiszai árvíz megelőzésére. Gombos András, a szaktárca szentesi politikai államtitkára szerint a töltést egyébként sem lehet
a végtelenségig emelni. (szpa)

Nyíregyháza TILTAKOZÁS
Félpályás útlezárással tiltakoztak a Debreceni út lakói a kamionforgalom ellen. A helyiek nem elégednek meg az útszakasz helyreállításával, azt szeretnék elérni, hogy tiltsák ki
a teherautókat az útról. (szpa)

Örménykút DARUPUSZTULÁS
Több mint száz daru tetemét találták meg Örménykút határában, a szántóföldeken. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei megállapították: a tömeges elhullás nem természetes úton következett be, a madarakat megmérgezték. Egy daru eszmei értéke
ötvenezer forint. (csr)

Tarnaörs VÍZVEZETÉK
Megalakult a Tarnaörs és Társult Települései Vízi-közmű Társulat. A kilenc községet tömörítő szennyvízhálózat megépítésére létrejött szervezet egy 1998 óta tartó szervezési folyamat eredménye. (ss)

Veszprém KEMPING
A Balaton-tourist szálláshelyei közül elsőként a Füred kemping nyitja meg kapuit. Már javában dolgoznak a vizesblokkok, a terület előkészítésén. A korai húsvét miatt ilyenkor még kevesen választják a kempingezést, mondta Tóth Béla, a társaság marketingigazgatója. (szpa)

Tatabánya IDŐSEK KLUBJA
Megszűnik a Moravcsik utcai idősek klubja az idén, erről is határoztak a városatyák. Az önkormányzat kétmilliárdos kedvező kamatozású hitelt vesz fel a Magyar Fejlesztési Banktól húszéves futamidőre. A  hitelt az elmaradt létesítmények felújítására fordítják. (szpa)

Szombathely ÖRÖKBEFOGADÁS
Jelképesen ötven árván maradt Sri Lanka-i gyermeket fogadott örökbe a Vas Megyei Önkormányzat a Magyar Baptista Szeretetszolgálat segítségével. Gyermekenként havi háromezer forintot utalnak. (szpa)

Poroszló MOTORCSÓNAK
Sok vitát vált ki, hogy a páratlan ökoturisztikai értékekkel rendelkező Tisza-tó világát motorcsónakok szennyezik. A Tisza-tavi Regionális Projekt Iroda a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a poroszlói önkormányzat kezdeményezésére megbeszélést szervezett. (szpa)

Salgótarján Támogatás
Mintegy 1,3 milliárdot fordít a város a szociálisan rászorulók támogatására, ami mintegy 15000 embert érint
valamilyen formában. Ez derült ki Salgótarján szolgáltatás-tervezési koncepciójából, amelyet megvitatott az idősügyi tanács. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!