Hírek

2005.03.29. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Pécs AGRÁRGAZDÁLKODÁS
A gazdatüntetések izgalmai után jól indul a baranyai agrárgazdálkodók éve. Az önkormányzat információi szerint a megyében már csak nyolc nagyobb agrárcég esetében húzódik adategyeztetés miatt a területalapú támogatások kifizetése. A jogosultak döntő többsége már vagy megkapta a juttatást, vagy folyamatban van annak átutalása. (sza)

Eger REKTORVÁLASZTÁS
Nyilvános tanácsülésen szavazott az Eszterházy Károly Főiskola rektori pályázatáról az intézmény főiskolai tanácsa. Dr. Hauser Zoltán jelenlegi rektor megbízása ez év július 31-én jár le, ám 2009. július 31-ig szóló megbízását meghosszabbították. (ss)

Békéscsaba
BŐRRÁK
A Nemzetközi Egészségügyi Szervezet állítja, hogy a szolárium rákot okoz. Ugyanakkor a békéscsabai Réthy Pál kórház bőrgyógyásza, dr. Patai Gyöngyi szerint a napsütés százszor veszélyesebb, mint a szoláriumozás. A szolárium a rugalmas rost-
jainkat teszi tönkre, tehát ráncosodunk tőle. (bj)

Salgótarján ÚJ AUTÓBUSZOK
Négy új autóbusszal bővült a Nógrád Volán Autóbusz-közlekedési Rt. gépparkja. A nagy múltú német MAN cég törökországi műhelyéből kerültek ki a járművek. Az új autóbuszok a szigorú Euro-3 környezetvédelmi követelményrendszernek is kiválóan megfelelnek. A beruházás160 millió forintba került. (fc)

Bonyhád
ÚJABB üzlet
A város határában, a 6-os főútvonal mellett közel egy hónapja jelentős építkezés folyik. A már jelenlévő két nagy, főként élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó üzletlánc mellett egy harmadik épít áruházat. (pá)

Kaposvár TILTAKOZÁS
Két civil szervezet tiltakozik a koldusok belvárosból való kitiltása ellen. A Társaság a Szabadságjogokért és a Menhely Alapítvány azért fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy a testület semmisítse meg azt a kaposvári és szegedi önkormányzati rendeletet, amely a települések bizonyos részein nem engedélyezi a kéregetést. (mk)

Szabadszállás
ÁTÉPÍTÉS
Bonyodalmak támadtak a volt szülőotthon szociális intézménnyé való átalakítása körül. A fővállalkozó ugyanis nem fizette ki az eddig elvégzett munka ellenértékét, mire a dunaföldvári kft. emberei levonultak az építkezésről. Az épület átadása egyébként is késik. (ps)

Tatabánya FEJLESZTÉSEK
Iskolák, óvodák nyári felújításáról, kétmilliárdos hitel felvételéről döntött a megyeszékhely képviselő-testülete. A dózsakerti orvosi rendelő felújítására 50 millió forintot szánnak. A város az intézmények renoválására az idén több mint 470 millió forintot fordít. (mts)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!