Hírek

2005.03.22. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Tatabánya TŐZSDE Március 23-án a megyeszékhelyen tőzsdei nyílt napot rendeznek. A Budapesti Értéktőzsde 2003 májusában indította rendezvénysorozatát, amelynek célja
a tőkepiac működésének és szereplőinek bemutatása.
Az eseménysorozat következő állomása szerdán a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján lesz. (szpa)

Barcs SZALMONELLA Több mint kétszáz gyereket és több tucat felnőttet fertőzött meg a szalmonella egy barcsi általános iskolában. Jelenleg 235 megbetegedésről van tudomása
az ÁNTSZ városi intézetének. (szpa)

Zalaegerszeg KÖZGYŰLÉS Egy külföldi érdekeltségű társaság leányvállalata, a RE-N Kft. vásárolta meg a Zalahús Rt. 71,8 százaléknyi részvényhányadát. A zalaegerszegi húsipari cég további működéséről, igazgatóságáról és adósságrendezéséről a március 29-re összehívandó rendkívüli közgyűlés dönt. (szpa)
 
Szombathely PHARE-PROGRAM
A Phare Access 2003 pályázat feltételeit ismertették az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal és a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány képviselői hétfőn délelőtt a megyeházán. (szpa)

Veszprém HAMIS SONKA Jóval a piaci ár alatt értékesített húsvéti sonkát az egyik áruházlánc. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a minőségi előírásoknak sem felelt meg. Az 569 forintos fogyasztói ár tette gyanússá az egyik áruházban kapható füstölt, kötözött sonkát. (szpa)
 
Kunszentmárton HULLADÉKÉGETŐ Kunszentmárton tiltakozik az ellen, hogy az orosházi hulladékégetőbe szállítsanak a térségből szemetet. Nemrég találkoztak a régió képviselői, hogy megvitassák a tiszazugi beszállításokat. (szpa)

Mosonmagyaróvár DÍSZBURKOLAT Mosonmagyaróváron felülvizsgálják a belvárosi behajtási engedélyeket. Tűrhetetlen a teherforgalom és a dudaszó a díszburkolaton. A polgármester szerint lényeges változtatásra nincs szükség, csak néhány finomításra és
a kiadott engedélyek felülvizsgálatára. (szpa)

Eger VÁMKONFERENCIA Élénk vita és párbeszéd jellemezte az Egerben tartott, háromnapos, országos vámkonferenciát. A találkozóra meghívták a hazánkkal az EU-hoz együtt csatlakozott, illetve a csatlakozásra váró országok képviselőit is. (ss)

Nagyhalász ÚJ POLGÁRMESTER Az MSZP jelöltje nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást Nagyhalászban. Orosz Károly Zsoltra 1587-en szavaztak. A településen élők két jelöltre szavazhattak. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!