Hírek

2005.03.16. 06:42

Keresztül Magyarországon

BAMA

Békéscsaba KÉSZÜLTSÉG
A Gyulát, Békéscsabát és Békést érintő élővíz-csatornánál másodfokú belvízvédelmi készültséget léptettek életbe, további hat szakaszon elsőfokú a készültség. A helyi vízügyi igazgatóság területén 11100 hektárt öntött el a belvíz. A Körösökön árhullámok kialakulása várható. (mj)

Ibrány AVATÁS
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök avatta fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros új művelődési központját. Az 500 millió forintos költségből épült létesítmény Ibrányi László, a Rákóczi-szabadságharc kapitányának, a település szülöttének nevét vette fel. (mj)

Eger GYŰJTÉS
Tavaly nyáron beomlott a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornaterme. A helyébe épülő új létesítmény építésének támogatására jótékonysági gálaestet szerveznek március 19-én neves művészek, közéleti szereplők részvételével. A még hiányzó húszmillió forintot adományokból próbálják előteremteni. (ss)

Sopron FEJLESZTÉS
Több mint kétmilliárd forintos hitelt vesz fel a közeljövőben a város önkormányzata. Az összeget utak, csatornák, új bérlakások építésére, régi panelházak és a közvilágítás korszerűsítésére fordítják. A devizahitel árfolyamkockázatát az állam vállalja. (mj)

Salgótarján DIÁKTANYA
Mesterházy Attila politikai államtitkár jelenlétében nyitották meg a város megújult ifjúsági információs és tanácsadó irodáját. A tizenöt éve működő diákintézmény most megfelelőbb helyre költözött, és a már megszokott szolgáltatásai kiegészülnek kulturális és közösségi jellegű programokkal is. (mj)

Balmazújváros MAGYAR PARFÜM
Ötven év múltán ismét van parfümgyár Magyarországon. A Natural Doctor Kft. kedden átadott üzeme hamarosan megkezdi a Magyar rapszódia elnevezésű parfüm gyártását, amelynek üvege Szász Endre egyik utolsó munkái közül való. (mj)

Baja ÍR EST
Az írek legnagyobb ünnepe Szent Patrik-napja március 17-én. A bajaiak a neves nap előestéjén, március 16-án, szerdán délután 6 órától a városi kamarateremben rendezik meg a Szent Patrik-napot. A műsorban fellép a Riverdance tánccsoport és a Greenfields zenekar. Az ingyenes program táncházzal zárul. (mj)

Veszprém PÁLYÁZAT
Kihirdették a Közép-Dunántúli Régió idei ifjúsági pályázatai lehetőségeit. 2005-ben az ifjúságot érintő kutatásokra, képzésekre, írott és elektronikus sajtótermékek létrehozására, valamint táborok és rendezvények szervezésére a tavalyi dupláját, 38 millió forintot osztanak majd szét. A pályázatokat áprilistól lehet beadni. (mj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!