Hírek

2005.03.08. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Zsadány TEHETSÉGKUTATÓ Cigány gyermekek számára rendez több művészeti ágban tehetségkutató versenyt a Zsadányi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a helyi könyvtár. A szervezők körösnagyharsányi, biharugrai, zsadányi, geszti, mezőgyáni, sarkadkeresztúri, sarkadi, kötegyáni és méhkeréki, a cigány kisebbséghez tartozó gyermekek nevezését várják. A képzőművészeti alkotásokat a rendezvényen kiállítják. (i)

Szeged KÓDEXKIADÁS Dante-kódex hasonmás kiadására készülnek Szegeden. A szegedi és a veronai egyetem közös, hasonmás kiadásban kívánja megjelentetni. A kódex kiadói jogait az SZTE Bölcsészettudományi Kara vásárolta meg. A kiadás költségeit a veronai egyetem fedezi egy helyi bankkonzorcium támogatásával.  (fc)

Szekszárd ADOMÁNY Több mint félmillió forintos adomány gyűlt össze a hétvégi jótékonysági rendezvényen. Az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Közhasznú Egyesülete volt a szervező. Az összegyűlt pénzt a nagyszalontai gyermekvédelmi központ bővítésére fordítják. (fc)

Eger KÖNYVTÁR Közösen pályázik címzett támogatásra a megyeszékhely, valamint Heves megye önkormányzata. A támogatásból a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár rekonstrukcióját és bővítését szeretnék megvalósítani. Az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” pályázati anyagnak is a részét képezi ez az 1,2 milliárd forintos beruházás. (rm)

Pécs FECSKEHÁZ Március végéig adhatják le igényüket a városházán azok, akik az úgynevezett Fecskeházba kívánnak beköltözni. Várhatóan áprilisban lesz a hatvanlakásos épület műszaki átadása.  A bérház elsősorban a fiataloknak nyújt otthont. A 116 lakásos, kertvárosi épületegyüttesbe bérlete legfeljebb öt évre szól. (nysz)

Esztergom FELVÉTELIZŐK A Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola továbbra is népszerű. Bár kevesebben jelentkeztek ide, mint az elmúlt évben. Nappalin a kommunikáció- művelődésszervező szak a legnépszerűbb. A jelentkezők száma 266. Második a szociálpedagógus szak 164 jelentkezővel. A tagozatokra összesen csaknem 1100 diák jönne. (rb)

Székesfehérvár CSATORNARENDSZER Felkészülten várja a hóolvadást és a tavaszi esőket a város csatornarendszere. A hóolvadásra és a tavaszi esőzésre is fel vannak készítve a fehérvári vízelvezetők.  A városgondnokság folyamatosan tisztítja a csatornákat. Várhatóan tavasszal sem lesz fennakadás a felszíni és a talaj alatti vízelvezetésben sem. (fc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!