Hírek

2005.03.30. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Albertirsa Kerékpárút

A város képviselői döntöttek a Dél-Pest megyei kerékpárúttal kapcsolatos engedélyezési tervek és megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséről. A szükséges önerőt az önkormányzat a költségvetésből biztosítja. (vs)

Budaörs Útépítés

Április elején elkezdődhet a Koszorú utca burkolatának felújítása. A Panoráma utcai vízelvezetést is kijavítják, jelenleg ugyanis egy burkolati hiba miatt nem tud a csatornába folyni a csapadékvíz. A felújítást úgy szervezik, hogy nappal a lehető legkevésbé zavarja a forgalmat. (vs)

Diósd Hétvége

Harmadszor rendezik meg április első hétvégéjén a Diósd a kultúráért – a kultúra Diósdért programot. (vs)

Érd Nyelvtanfolyam

A Mozgáskorlátozottak Érdi Egyesülete térítésmentes angol és német nyelvtanfolyamot szervez fogyatékkal élő 18 éven felüliek részére. A 10–12 tizenkét fős csoportoknak heti két alkalommal 2×45 perces foglalkoztatást tartanak. A képzés végén középfokú állami nyelvvizsga tehető, ami szintén ingyenes. (vs)

Gödöllő Árok

A lakásalap bevételéből 72,3 millió forintot csapadékvíz-elvezetésre fordít idén az önkormányzat. Több mint 30 utcában dolgoznak majd a kivitelezők, és további utcák tervei készülnek el
a képviselő-testület döntései szerint. (vs)

Sülysáp Támogatások

Helyi támogatásra az önkormányzat költségvetésében több mint 50 millió forint áll rendelkezésre. Ebből fedezik a különböző szociális juttatásokat, és ebből biztosítják a társadalmi szervezetek részére kiírt pályázaton elnyerhető kilencmillió forintot is. (vs)

Szada Hulladék

E héten kedden, szerdán és csütörtökön
a háztartásokban elfekvő fémhulladék- és akkumulátor-gyűjtést végeznek a településen. A fémért kilogrammonként 5, az akkumulátorokért 50 forintot fizetnek. Akik ezt a lehetőséget elmulasztják, azok április 2-án, szombaton a központi gyűjtőszigetre vihetik a hulladékot, illetve
az akkumulátorokat. (vs)

Törtel Halasztás

A beruházói csoport egy év haladékot kapott a képviselő-testülettől a fürdő építésének befejezésére. Amennyiben ezzel a lehetőséggel nem élnek, az önkormányzat 2005 őszén eladási áron visszavásárolja a területet. (vs)

Veresegyház Védőnők

Ebben az évben tizenötödször rendezik meg a Pest megyei védőnői napot március 31-én 9 órától.
A helyszín ezúttal a Veresegyházai Mézesvölgyi Általános Iskola lesz. A konferenciát Pásztor Béla, a házigazda település polgármestere nyitja meg. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!