Hírek

2005.03.07. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Cegléd Költségvetés
A város elfogadott költségvetése 2005-ben több mint 13 milliárd forint bevétellel és 270 milliós hitelfelvétellel számol. A kiadási főösszeg ennek megfelelően meghaladja a 13,3 milliárd forintot. (vs)

Érd Első vitanap
Megkezdődött a város közép- és hosszú távú településfejlesztési elképzeléseinek társadalmi vitája. Az első vitanapon a polgárok háza házasságkötő termében az oktatás helyzetével és az oktatási intézmények jövőjével kapcsolatos terveket vitatták meg. (vs)

Gödöllő Szántóárverés
A képviselő-testület árverésen kíván értékesíteni az önkormányzat tulajdonát képező mezőgazdasági területeket. A hét szántóterület együttes kikiáltási ára megközelíti a 20 millió forintot. (vs)

Gyömrő Haltelepítés
A horgászegyesület ebben az évben öt alkalommal telepít halakat a tavakba. Áprilisban, májusban, júniusban, szeptemberben és októberben legalább három-három mázsa kerül két tóba. A tagság számára így szinte folyamatos fogási esélyt biztosítanak. (vs)

Piliscsaba Vendégek
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Germanisztikai Intézetének meghívására Magyarországra érkezik a regensburgi egyetem zenekara. Az együttes Mozart-műveket játszik március 9-én a Stephaneum dísztermében. (vs)

Szada Tanfolyam nőknek
Az esélyegyenlőségi minisztérium támogatásával, a Magyar Internetező Nők Egyesületének szervezésében ingyenes internethasználói tanfolya- mok indulnak nők számára a Teleházban. Jelentkezni március 8-ig lehet a Faluházban, illetve a Teleházban. (vs)

Százhalombatta Díjemelés
Az önkormányzat átmeneti szállójának díjai 1999. óta változatlanok. A közüzemi díjak azóta többször is emelkedtek, ezért a képviselők az alapdíj 50 százalékos emeléséről döntöttek. Az átmeneti szállónak jelenleg 86 lakója van, köztük több olyan család is, amely a nyitás óta sem tudott önálló lakáshoz jutni. (vs)

Szentendre Szemétszállítás
A város területén március 14-én, hétfőn a szokásos rend szerint szállítják el a szemetet. Március 15-én, kedden erre nem kerül sor. A keddi területekről csak szerdán viszik el a hulladékot. (vs)

Vác Akadálytalanul
A várost és tizenhárom másik települést kiszolgáló okmányirodában befejeződött az átalakítás. Valamennyi földszinti iroda megközelíthető kerekes székkel, és mosdó is létesült a mozgáskorlátozottaknak. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!