Hírek

2005.03.05. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Aszód Emléknap
Dr. Kómár Gyula állatorvos, sebészprofesszor tiszteletére centenáriumi emlékülést és emléknapot rendeznek a város központjában március 5-én. A Szabadság téri patika előtti területen 13 órakor felavatják dr. Kómár Gyula mellszobrát, amit Domonkos Béla szobrászművész mintázott meg. (vs)

Budakeszi Parlagfű
A város pályázik a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnál motoros fűkaszák vásárlása érdekében. Az elnyerhető egymillió forintos támogatás tízszázalékos önrészét, százezer forintot a pályázati önrész előirányzatából biztosítják. (vs)

Cegléd Jubileum
A Táncsics Mihály Általános Iskola ének-zene tagozatának ötvenéves jubileuma alkalmából ünnepi hangversenyt rendeznek március 5-én 17 órától a Városi Sportcsarnokban. Az eseményen közreműködnek a tanulók is. (vs)

Göd Főjegyző
A polgármester, Sándor István javaslatára a képviselő-testület támogatta, hogy a húszéves szakmai múlttal, tapasztalatokkal, három diplomával rendelkező dr. Szinay Józsefet főjegyzői cím elnyerésére felterjesszék a belügyminiszternél. (vs)

Gyál Díszkivilágítás
Szent István király és Kálvin János szobrát reflektorok világítják meg sötétedés után. A fénysugarat a szemközti oszlopról irányították rájuk. A közvilágításra kötött reflektorok automatikusan bekapcsolnak az utcai lámpákkal együtt. (vs)

Gyömrő Fejlesztés
Az idén az önkormányzat mintegy 800 millió forintot szán fejlesztési beruházásokra. A legtöbb pénzt, 330 milliót a szennyvíztisztító telep bővítésére, valamint 305 milliót az aszfaltozás folytatására fordítják. (vs)

Nagykőrös Elismerés
A Nagykőrösi Kinizsi Vadásztársaságot eredményes vadgazdálkodása és a természetvédelem érdekében kifejtett eredményes munkásságáért emlékplakettel jutalmazta a Magyar Vadászok és Természetvédők Szövetsége. A társaság a város környékén túl a közeli Nyársapát és Kocsér egy részén is tevékenykedik. (vs)

Szentendre Tavaszi Napok
A város művelődési és művészeti intézményei Nemzetek találkozása címmel március 12. és április 2. között tart rendezvénysorozatot. Ebben az évben a vendég Lengyelország lesz. (vs)

Szigetszentmiklós Kiírták a pályázatot
Az útkarbantartásra vonatkozó közbeszerzési pályázatot kiírta az önkormányzat. Az ajánlatok benyújtási határideje április 5. Ez azt jelenti, hogy a munkák még a tavasz folyamán megkezdődhetnek. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!