Hírek

2005.03.30. 07:05

Ki fekszik Ceausescuék sírjában?

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="241"] Zoe Ceausescu, az egykori pártvezér lánya beperelte a román védelmi minisztériumot. Szeretné kihantoltatni kivégzett szüleit.
[/caption]1. változat
Idegen fekszik a volt román diktátor nyughelyén. Azért tüntették el a holttesteket, hogy ha később mégis kihantolnák őket, a sír környéke ne lehessen egyfajta kegyeleti hely azok számára, akik szívesen emlékeznek a diktátor éveire.

2. változat
A tetemek valódiak, a kivégzés megtörtént, az új román hatalomnak amúgy is érdeke volt, hogy a Ceausescu házaspár ne maradjon életben. Azért fekszenek külön sírban, mert csak a temetői út két oldalán volt hely számukra.

3. változat
Megrendezett kivégzést mutatott be a sajtó. Ceausescu már nem élt a lövések pillanatában, helyettük hasonmásaikkal rendezték meg a pert. Megbuktatóik már korábban eltették őket láb alól, azért, hogy ne tudjanak beszélni.

4. változat
A házaspárt kiszabadították akkori híveik megbuktatóik kezei közül, jelenleg pedig egy dél-amerikai országban élnek. Ebben az esetben hamis a lapunkban közölt fenti, ritka kép, amely a diktátor és felesége kivégzéséről készült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!