Hírek

2005.03.31. 00:00

Kőbányáról válasz jött a taglétszámról

Izing Antal

Lapunk tegnapi számában megírtuk, hogy a kőbányai taglétszám-nyilvántartásban olyan személyek is szerepelnek, akik soha nem voltak tagjai a Magyar Szocialista Pártnak. A párttagság egy része Hiller Istvánhoz, az MSZP elnökéhez fordult.
– Igaz-e a levél azon állítása – kérdeztük Kaszab Csaba szocialista alpolgármestert –, hogy az MSZP kőbányai szervezeteinek számát és tagságát a gazdasági és politikai hatalom megtartása érdekében az ön megbízásából duzzasztották, időnként törvénytelen módszerekkel?
– Ez az állítás nem igaz, én nem adtam senkinek ilyen megbízást – válaszolta Kaszab Csaba.
A Hiller Istvánnak írott levél szerint belépési nyilatkozatokat is visszadátumoztak Kaszab Szent László téri irodájában. Erre a feltételezések szerint azért volt szükség, mert egy küldött csak öt olyan tag esetén állítható ki, aki már legalább egy éve tagja a pártnak.
– Természetesen valótlan ez az állítás is, nincs is irodám a Szent László téren – mondta Kaszab Csaba. Az, hogy ki és milyen eszközökkel szervezi a tagságot, szerinte az alapszervezetek belügye. Csicsay Claudius Iván,
az MSZP X. kerületi alelnöke az MTI-nek nyilatkozva nemcsak  a nem létező tagok nyilvántartásban való szereplését, hanem még a Reggelnek azt az értesülését is cáfolta, hogy vidéki tagjaik lennének. A vizsgálatot követelők méltatlannak vélik Csicsay nyilatkozatát.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!