Hírek

2005.03.26. 09:44

Matthäus újabb csalódása

A magyar válogatott előkészületi mérkőzésen tegnap 3-2-re verte az U21-es legénységet. A szövetségi kapitány, Lothar Matthäus a győzelem ellenére elégedetlen volt.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="291"] Király Gábor gyötri magát – a kapusnak feledtetnie kell az elmúlt időszak több látványos hibáját is
[/caption]A magyar válogatott március 30-án világbajnoki selejtezőn Bulgáriát fogadja. A csapat hétfő óta Adyligeten a nagykovácsi lovasklubban lakik, emellett az Elektromos pályáján készül a találkozóra. A szövetségi kapitány, Lothar Matthäus korábban többek között az összetartást hiányolta a gárdán belül, nos Adyligeten a játékosok kizárólag egymásra és a focira összpontosíthatnak.

– Itt fent a hegyekben tényleg semmi sem tereli el a figyelmünket – mondta Vincze Ottó. – Matthäus nagyon ügyel arra, hogy összerázódjon a társaság, Adyliget erre a legideálisabb helyszín. Tudom, hogy mindenki arra kíváncsi, vajon ki helyettesíti Gera Zoltánt. Négyszemközt beszélgettem a kapitánnyal, de erről nem esett szó. Nagyon szeretnék bizonyítani, már csak azért is, mert a tavaszi idény eddigi három meccsén nem ment jól a játék.

Hiába a bizonyítási vágy, a nagyválogatott tegnap újra csalódást okozott. Matthäus együttese Szabics, Kenesei és Kerekes góljával csak 3-2-re verte meg az U21-es együttest. – Tudom, hogy nehéz motiválni a játékosokat egy fiatalabb gárda ellen – kezdte Matthäus. – Mégis, jóval többet vártam. Számtalanszor elmondtam, egy válogatott játékosnak minden mecscsen szívét-lelkét kell adnia a sikerért. Mindig meg kell mutatnia, hogy jogosan játszik a nemzeti csapatban. Tegnap ezt nem kaptam meg. Abban bízom, hogy a sikertelen főpróba után egy sikeres előadás következik és Bulgária ellen jobban teljesítünk.

Szabó Tamás Király Gábor gyötri magát – a kapusnak feledtetnie kell az elmúlt időszak több látványos hibáját is -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!