Hírek

2005.03.30. 00:00

Mesterdalnok újra a mezőn vágtathat

Tóth Tímea

Medvecsűdje van a tizenhat éves angol telivérnek. Ha ember lenne, azt mondanánk, lúdtalpas. Akkor gyógyítani is lehetne. Ezt a lóbetegséget azonban eddig még soha senkinek nem sikerült orvosolnia. Mint azt korábban a Reggel megírta, egy lópatkoló kovács néhány hónappal ezelőtt vállalkozott a lehetetlenre. Úgy tűnik, sikerrel. – Mesterdalnok lába nem bírta a terhelést, megsüllyedt a csűdízülete – magyarázza Antalicz Ferenc. – Gyógy-patkóval és rugalmas pólyával tehermentesítettem az ínakat, és így az ízületei visszakerültek az eredeti helyükre.
Tóth István (43), a csődör gazdája elégedett. Lova egyre nagyobb örömmel üdvözli, és láthatóan már feszülten várja a közös lovaglást. Az állás és a séta, sőt a szaladgálás már egyáltalán nem fárasztja, fájdalmai jelentősen enyhültek. A kancák iránti érdeklődése persze ezzel arányosan növekedett. A biztató eredmények ellenére a teljes gyógyulás még messze van. Antalicz Ferenc szerint négy-hat hónap múlva derül ki, hogy működik-e a módszere. Ha igen, akkor az mének, kancák ezrei számára jelent új lehetőséget. Világszerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!