Hírek

2005.03.31. 07:03

Ötszörös támogatás üdülésre

Több mint négyszázezren pihenhetnek idén üdülési csekkekkel, a szociálisan rászorulók ötször annyi támogatást kapnak, mint tavaly.

Bak Mihály

Ezekben a hetekben lehet pályázni a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány öt új kiírására, amelyekben szociálisan rászorulók pihenéséhez kapható támogatás. Öt kategóriában: fogyatékkal élők, alacsony jövedelmű családok, nyugdíjasok, rehabilitációs foglalkoztatást végző szervezetek munkavállalói és idén először szakmunkástanulók. Mindegyikben közös feltétel, hogy kicsi (általában az 57 ezer forint minimálbérrel azonos) jövedelműek és 75 ezer forint nyugellátásban részesülők vehetik igénybe. A fogyatékkal élők egy kísérő személy kiadásait is kérhetik. Négyfős családok részére 120 ezer forint értékű csekkeket kínál az alapítvány. A változó összegű önrészt támogatók, akár alapítványok is, közcélú adományként kifizethetik a magánszemélyek javára. A szociálisan rászorulók körében ebben az évben 100–120 ezer pihenni vágyó támogatására számítanak az 1,425 milliárd forintból. A legtöbbet, 600 milliót a családoknak különítettek el, a legkisebb összeg, 25 millió a szakmunkástanulók rendelkezésére áll.
A rászorultaknak elkülönített összeg ötszörösére növekedését a gazdálkodás átalakításával érték el.

Kapós a cégeknél

Egyre népszerűbb a vállalkozások körében az alkalmazottak üdülésének segítése anyagilag. A készpénz helyett csekk vásárlásával 2005-ben 330 ezer munkavállaló üdülésével számol az alapítvány. A cégek csekkvételének összértéke 12 milliárd forint körül fog alakulni, a tavalyi 7,3 milliárd után.

Bak Mihály Kapós a cégeknél Egyre népszerűbb a vállalkozások körében az alkalmazottak üdülésének segítése anyagilag. A készpénz helyett csekk vásárlásával 2005-ben 330 ezer munkavállaló üdülésével számol az alapítvány. A cégek csekkvételének összértéke 12 milliárd forint körül fog alakulni, a tavalyi 7,3 milliárd után. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!