Hírek

2005.03.26. 00:00

Strand helyett örömtanya?

Petró Gáborné ötödik éve küzd azért, hogy visszakapják Duna-parti szabadidőparkjukat. A dunakeszi strand helyén örömtanya épülhet.

Zsidai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="265"] Petró Gáborné szeretné, ha ezt a területet már idén újra a dunakesziek használhatnák, ahogy régen
[/caption]Az önkormányzat egytelen Duna-parti strand területét adta bérbe 2000-ben a Metalstar ’97 Kft.-nek. Ebben kikötötte, hogy a lakosság számára biztosítani kell a strand használatát. Továbbá azt is, hogy az elvégzett beruházás harminc százaléka az önkormányzatot illeti meg. 2001-ben új tulajdonosa lett a cégnek – Lukács Pál személyében. 2002 márciusában ezért a bérleti szerződést módosítani kellett. Ezt azonban úgy hajtották végre, hogy az önkormányzatot már nem illeti meg a harminc százalék. Ráadásul a dokumentumot jogtalanul nem a polgármester, hanem a közbeszerzési és a vagyongazdálkodási bizottság elnöke írta alá.

Lukács áprilisban engedélyt kapott egy étterem felépítésére. A terepszemlén azonban nyilvánvalóvá vált, hogy nem elégszik meg ennyivel. Az épületben játékteremet, tizenhat kis szobát, a kertben bárpultos, pálmafás úszómedencét is kialakít. Ekkor már Petró Gábornéék, aki egy helyi zöldszervezet tagja, gyanakodni kezdtek, hogy ez nem szokványos panzió lesz, hanem sokkal inkább örömtanya, amelyhez a beruházó benzinkúttal ellátott jetski-kikötőt is készül üzembe helyezni. Hovatovább Lukács a partra vezető közutat is lezárta. A város perre vitte az ügyet. De nem a 2002-es, hanem a 2000-es szerződés felbontását kéri, hogy legalább harminc százalékot megspóroljon. Lukács válaszlépésként 266 milliós kártérítést követel.

2003-ban Petrónét és férjét Lukács az építkezés közelében többször megütötte, sörrel leöntötte. Az ügyészség kényszerítés miatt emelt vádat ellene, az első tárgyalást néhány napja tartották meg.

Ellenpolgármester

Kecskeméthy Géza polgármester szembemegy polgáraival. A jogi bizottságnak azt javasolta, vonják vissza a rendeletet, amely garantálja a strand működését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!