Hírek

2005.04.01. 00:00

Tüntetők a közgyűlésen

„A tudás hatalom, a hatalom bezárta az iskolát. Miénk a jövő, tiétek az iskola.” Ezekkel a jelmondatokkal borították be a Fővárosi Közgyűlés termének karzatát fővárosi középiskolások.

Zsidai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Gy. Németh Erzsébet frakcióvezető (balra) érdeklődve figyelte a tegnapi felfordulást, ahogy képviselőtársa, Rusznák Imre is (jobbra)
[/caption]A diákok a Bay Zoltán Elektronikai Szakközépiskola megszüntetése ellen tiltakoztak, nem hiába, mert az ügyet levették a napirendről.

Gyenes Szilvia, a Móricz Zsigmond Gimnázium pedagógusa őszinte, szenvedélyes beszédet intézett a közgyűléshez. Megkérdezte: miért kell megszüntetni azt az informatikai képzést, amelyre többszörös a túljelentkezés? Miért nem támogatja a főváros a szakképzést, miközben a kormány ezt hangoztatja fejlesztési tervében? Gaálné Juhász Annamária, a Bay Zoltán iskola pedagógusa nem érti, ha fél éve az oktatási bizottságban példaértéket jelentettek, miért szüntetik meg őket. Szavaikat az ellenzéki képviselők vastapssal ismerték el. A főváros mindkét intézménnyel hasonlóan járt el. Ősztől megtiltotta a beiskolázást, majd arra hivatkozott, hogy nincs elég jelentkező.

A közgyűlésen megszavazták az új parkolási rendeletet. A szöveg azt is tartalmazza, hogy technikai feltételeket biztosító részei nem lépnek életbe. Így egyelőre nem lesz egységes parkolókártya és mobiltelefonos díjfizetési rendszer. Ezekről majd valamikor külön rendeletet alkotnak. Kiderült az is: Demszky Gábor tévesen közölte a héten, hogy 7500 forintba kerül júniustól a kerékbilincs levétele. Ez csak akkor ennyi, ha a tulajdonos a felszerelés közben az autójához ér.

Az új feltöltőkártya

Az SZDSZ Új Generáció csoportja mobilfeltöltő kártyát ajándékozott Kupper Andrásnak. A Fidesz frakcióvezetője azért kapta, hogy képviselőként ne kelljen a Centrum Parkoló Kft. számlájáról telefonálnia. Kupper korábban többször hangoztatta: nincs köze nagybátyja parkolócégéhez. Nemrég azonban kiderült, a Centrum egyik telefonját használja.

Személyzeti ügyek

Juharos Róbert (Fidesz) nem áll tovább frakciója útjába. Beadta lemondását a jogi bizottság elnöki tisztéről, helyére Ughy Attilát választották. Ikvai-Szabó Imrétől Hardi Róbert veszi át az egészségügyi bizottság elnöki székét. Atkári Jánosnak az eddigiektől eltérően már nem jutott hely a pulpituson. Demszky az SZDSZ-frakció padsoraiba száműzte.

az iskola.” Ezekkel a jelmondatokkal borították be a Fővárosi Közgyűlés termének karzatát fővárosi középiskolások. Zsidai Péter Az új feltöltőkártya Az SZDSZ Új Generáció csoportja mobilfeltöltő kártyát ajándékozott Kupper Andrásnak. A Fidesz frakcióvezetője azért kapta, hogy képviselőként ne kelljen a Centrum Parkoló Kft. számlájáról telefonálnia. Kupper korábban többször hangoztatta: nincs köze nagybátyja parkolócégéhez. Nemrég azonban kiderült, a Centrum egyik telefonját használja. Személyzeti ügyek Juharos Róbert (Fidesz) nem áll tovább frakciója útjába. Beadta lemondását a jogi bizottság elnöki tisztéről, helyére Ughy Attilát választották. Ikvai-Szabó Imrétől Hardi Róbert veszi át az egészségügyi bizottság elnöki székét. Atkári Jánosnak az eddigiektől eltérően már nem jutott hely a pulpituson. Demszky az SZDSZ-frakció padsoraiba száműzte. Gy. Németh Erzsébet frakcióvezető (balra) érdeklődve figyelte a tegnapi felfordulást, ahogy képviselőtársa, Rusznák Imre is (jobbra) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!