Hírek

2005.04.06. 07:16

Graf az Egyesült Államokban tér vissza

A világelső német Steffi Graf (35) a gyermekneveléssel töltött hat év után az amerikai csapatbajnokság júliusi küzdelmein újra játszik.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="145"] Steffi Graf egyelőre csak egy mérkőzésre tér vissza
[/caption]A világhírű teniszházaspár három és fél éves kisfia, Jaden Gil Agassi ugyan lassan már hozzámagasodik a teniszütőhöz, a kislány, Jaz Elle azonban még a lépésekkel bajlódik, így aztán az édesanya versenyre jelentkezése mindenképpen szenzáció. Még akkor is, ha a 22-szeres Grand Slam-nyertes mindössze egy csoportmérkőzésre kötelezte el magát a Hartford Wranglers együtteséhez. Ám ha csapata bejut a fináléba, szeptember közepén Sacramentóban ismét láthatja a közönség. „Örülök, hogy a World Team Tennis ünnepi, harmincadik kiírásán én is ott leszek a szereplők között. Az ötletgazda Billie Jean King iránti tiszteletem vitt rá, hogy korábbi elhatározásommal ellentétben mégis publikum elé lépjek” – mondta a wimbledoni egyéni versenyen hét alkalommal diadalmaskodó Graf, aki pályafutása 107 WTA-elsősége közül mostani klubjának stadionjában is volt tornagyőztes. Az utóbbi időben az Agassi csemeték nevelésével foglalkozott, s alkalmanként férjével ütögetett a Las Vegas-i birodalmuk parkjában lévő teniszpályán.

A csapatbajnoki sorsolás még nem készült el, az viszont biztos, hogy mindenképpen rangos ellenfele lesz azon a houstoni fellépésen, hiszen a vetélytársak mindegyike sztárokat dob csatasorba. A volt világelsők közül Martina Hingis a New York Sportimes, Martina Navratilova a Boston Lobsters, Venus Wil-liams a Delaware Smash színeiben játszik, a jelenlegi rang-sorelső Lindsay Davenport a Springfield Lasers, a párosban kiváló Anna Kurnyikova a Sacra-mento Capital csapatát erősíti.

A férfi sztárjátékosok: Boris Becker (Hartford Fox Force), Jim Courier (New York Buzz), Patrick Rafter (Philadelphia Freedom), Andy Roddick (St. Louis Aces), Tommy Haas és Mardy Fish (Houston Wranglers), Bob és Mike Bryan (Kansas City Explorers).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!