Hírek

2005.04.23. 00:00

Illatos figyelmeztetés a vasúttársaságtól

Az elmúlt tíz évben közel ötszáz ember halt meg vasúti átjárókban. Ennek a kilencvenhét százaléka a közúton közlekedők figyelmetlenségéből eredt. A MÁV évente félmilliárd forintot költ a sorompók fejlesztésére, ám ennek ellenére nem csökken a balesetek száma.

Lázin M. A.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Az óránként harminc kilométeres sebességgel haladó mozdony egy pillanat alatt széttépte a modellautót
[/caption]A vasúttársaság a rendőrséggel karöltve Ne kockáztass címmel közös akciósorozatot indított a további balesetek megakadályozására. Az országban található hatezer közúti átkelő közül negyvenben ezentúl rendőrök, vasút- és polgárőrök végeznek majd szolgálatot. A folyamatos felügyelet mellett a szabálykövető gépkocsivezetőket apró ajándékokkal jutalmazzák. Az ötletes apróságok egyike egy illatosító. Formája egy piros vasúti fényjelző, amely a kocsiban felfüggesztve szó szerint állandóan a sofőr szeme előtt lebeghet. Nem árt tudni: a zárt fél sorompók kikerülése, illetve a piros jelzés figyelmen kívül hagyása bűncselekménynek minősül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!