Hírek

2005.04.04. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Kunszentmárton KÖLTÖZÉS
Új ügyészség épül a városban. A létesítmény százmillió forintba kerül. A főutcán lévő telken valósul meg a beruházás. A 400 m2-es, három szintes ügyészséget még idén október végén átadják. (fc)

Szekszárd ÉRTÉKELÉS
Az Ady Endre Középiskola, Szakiskola és Kollégium nyerte el a Hónap Digitális Iskolája címet. A Canon cég által kiírt pályázaton a maximálisan elérhető 260 pontból 226-ot szerzett. Az iskola irodatechnikai eszközöket, projektort, digitális videokamerát és fényképezőgépet kapott jutalmul. (fc)

Kiskunhalas SZÖKŐKÚT
Tovább folytatódik a Semmelweis tér tavaly elkezdett felújítása. A beruházás költsége mintegy 50 millió forintba kerül. A térre szökőkutat építenek, valamint új fákat és cserjéket ültetnek. A munkálatok a nyár elejére fejeződnek be. (fc)

Veszprém TERVEK
Nem épül szálloda a belvárosi park helyén, sőt a Séd Filmszínházból sem lesz konferencia-központ. A városvezetés szándéka az, hogy beépíthető terület helyett közparkká nyilvánítsák a belvárosi zöldterületet – mondta Asztalos István alpolgármester. A Séd mozi hasznosítására pedig pályázatot írnak ki. (fc)

Piliscsév TEMETKEZÉS
A képviselő-testület a duplájára emelte a sírhelydíjakat. Az egyes sírhely ára 1000 forintról 2000-re, a dupla 2000-ről 4000 forintra változott. Az urnafülke ára 600 forint maradt. A testület módosította a temetői rendeleteket is. (fc)

Székesfehérvár FELÚJÍTÁS
A rekonstrukciót felügyelő bizottság ellenőrzést tartott az épülő Vörösmarty Színházban. Megállapította, hogy jó ütemben, a terveknek megfelelően halad a felújítása. (fc)

Sopron TANANYAG
A Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kara ad majd otthont a Bűnmegelőzési Akadémia Soproni Regionális Központjának. Ennek során a bűnmegelőzés témaköre is beépül az alaptananyagba a szociálpegadógus szakon. (fc)

Pécs LOMTALANÍTÁS
A Biokom Kft. hétfőn kezdődő tavaszi lomtalanítási akciója a tavalyinál hosszabb lesz. A cég a lomok elszállítását csak a meghirdetett időpontokban, előzetes bejelentés alapján végzi. Péntekig 1016 igényt regisztráltak. (fc)

Zimány KERÁMIAÜZEM
Napokon belül elkezdődik a próbaüzem a díszkerámiát és kályhacsempét gyártó üzemben. Az öt éve üresen álló iskolát egy kaposvári kft.-nek adta bérbe az önkormányzat. Az üzembe három helybelit már felvett a bérlő. (fc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!