Hírek

2005.04.02. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Gerjen KOMP
A Gerjen és Kalocsa között közlekedő komp évtizedekig a leggyorsabb átjárást biztosította a Duna két partja között. Elkészült a Szent László híd, és a gerjeni komp forgalma csökkent. Az üzemeltető abban bízik, hogy az önkormányzat megpróbál a további működéshez forrásokat találni. (szpa)

Agárd HÍRNÉV
A héten megkezdődik a vitorlások szezonja. A cél: öregbíteni a tó hírnevét. A megye a velencei-tavi egyesületek révén érdekelt ebben a sportágban, annak különböző ágaiban. (szpa)

Debrecen TUDÁSKÖZPONT
A legjobb pályázatot nyújtotta be, így 1,7 milliárd forintot nyert el egy világszínvonalú Regionális Egyetemi Tudásközpont létrehozására a Debreceni Egyetem. (szpa)

Zalaegerszeg FEJLESZTÉSEK
A városi közgyűlés ülésére is ellátogatott Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. A képviselők meghallgatták a miniszter rövid összefoglalóját a megye munkahelyteremtési lehetőségeiről. (szpa)

Salgótarján SZEMÉT
Salgótarján bezárt szeméttelepeinek közvetlen környéke illegális szemétlerakóvá csúfult. Galgaguta és Nógrádkövesd között ismeretlen elkövetők mintegy fél teherautónyi sörösdobozt szórtak le. (szpa)

Kecskemét ROMAISKOLA
Bezárnak egy többségében romákat befogadó általános iskolát Kecskeméten. Az iskola tanulói, az önkormányzat oktatási osztályának személyes egyeztetése alapján, a szülők által választott önkormányzati intézményekben kapnak elhelyezést. (szpa)

Pécs ELJÁRÁS
A városi rendőrkapitányság a légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt büntető eljárást indított ismeretlen tettes ellen a Pécsett történt helikopter-szerencsétlenséggel összefüggésben. (mb)

Szeged RÖNTGENBUSZ
A szegedi postaigazgatóságon áthaladó összes csomagot átvizsgálják azzal a röntgenbusszal, amelyet a csongrádi megyeszékhelyen helyeztek üzembe. Ezt Némedi Varga Éva, a Vám- és Pénzügyőrség Regionális Parancsnokságának sajtófelelőse jelentette be. (szpa)

Miskolc GÁTROMBOLÓK
Az ár- és belvíz mellett jelentős károkat okoztak a gátrombolók a folyók észak-magyarországi töltésein. Az elmúlt 5 évben okozott károk nagysága meghaladta a 25 millió forintot, mondta Csont Csaba. (szpa)

Tatabánya GONDOZÓHÁZ
Idősek gondozóházát adták át az egykori aknászképző kollégiumban. Ezzel egy időben, a VI-os telepen hajléktalanokat gondozó központot avattak. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!