Hírek

2005.04.07. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Budakeszi Díj
A város díjat alapított az építészeti hagyományokat megőrző felújítások és a településképhez alkalmazkodó színvonalas, új épületek létrehozóinak elismerésére. A díjazottra bárki javaslatot tehet legalább egy fénykép mellékelésével május 31-ig. (vs)

Budaörs Nem maradnak le
Azok az ingatlantulajdonosok, akik nem tudták igénybe venni tavaly az ingyenes házi átemelőaknák egyszeri tisztítását, azok számára az önkormányzat november 30-ig elvégezteti ezeket. Az egyszeri szolgáltatást követően az öszszes többi munkát térítés ellenében végzi a csatornaszolgáltató. (vs)

Dabas Pályáztak
A 2004-ben elnyert támogatás segítségével folyamatban van a komposztálógépek beszerzése és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek kialakítása, valamint a Rákóczi út fásítása az 5-ös út mellett. Ugyanakkor készül a Gyóni Géza Általános Iskola bővítésére és az útfelújításokra vonatkozó pályázat készítése. A sári általános iskolák bővítésének tervezését is megrendelték a pályázat benyújtása érdekében. (vs)

Isaszeg Beiratkozás
A tanköteles gyermekek iskolai beiratkozását ma, április 7-én és holnap, április 8-án reggel nyolc és délután hat óra között kell megtenni az iskolában.

Monor Hozzájárulás
A város a Kistói útnak a Kossuth Lajos utca és a vasúti aluljáró közötti szakasza aszfaltszőnyegezéséhez hárommillió forint plusz áfa összeggel járul hozzá. A munkálatot az utat kezelő PEMÁK Kht. ebben az évben elvégzi. (vs)

Szigetszentmiklós Egészség
A Városi Könyvtár és Közösségi Ház ad otthont április 8-án az Egészség Világnapja Pest megyei rendezvénynek. Ekkor kerül sor a „Családanya leszek!” és „Családapa leszek!” irodalmi és képzőművészeti pályázat megyei fordulójának díjkiosztására is. A rendezvény ideje alatt játszóház várja a gyermekeket, ahol szakképzett óvó- és védőnők foglalkoznak a kicsikkel. (vs)

Pilisvörösvár Nyílászárók
A Zrínyi utcai, a Széchenyi utcai óvoda, a Művelődési Ház és a Városi Könyvtár nyílászáró-cseréjéhez szükséges önrészt biztosítja az önkormányzat. Nincs akadálya az intézmények pályázaton való részvéte-lének. A Városi Könyvtár ablakcseréjét a jelenlegi stílus és forma megtartásával lehet elvégezni. (vs)

Veresegyház TÓPARTI ZARÁNDOKLAT
József Attila születésének 100. évfordulója tiszteletére április 9-én, 18.30-kor a Pamut-tó partjára zarándokolnak a város lakói. A műsor után tábortüzek mellett folytatódik a találkozó, amelynek mottója: Verset nem csak hallgatni, mondani is lehet! (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!