Hírek

2005.04.27. 06:29

Keresztül Pest megyén

BAMA

Budakeszi Új épület
A nemzetiségi oktatást is megvalósító Széchenyi István Általános Iskola elavult épületei helyett címzett támogatással újat tervez az önkormányzat. Az Árpád fejedelem téri új épület mintegy két és fél millióba kerül, amelyhez a szükséges tizenöt százalékos önrészt a testület biztosítja. (vs)

Budaörs Újabb játszótér
Alig telt el két hét az Árok utcai felújított park átadása óta, máris újabb játszótér megszé-pítése fejeződött be a településen. Ma adják át ünnepélyesen a lakótelepen megépült Szivárvány utcai parkot, amely már az európai normáknak megfelelően felszerelt. (vs)

Pécel BeÍratkozás
Ezen a héten lehet a gyerekeket a város óvodáiba és iskoláiba beíratni. Péntekig reggel nyolc és délután négy óra között várják a gyerekeket és szüleiket. (vs)

Solymár Omlás
Mintegy nyolc köbméter agyagos föld omlott le a domboldalról, s elborított egy garázst. A pilisszentiváni és a solymári önkéntes, valamint a fővárosi hivatásos tűzoltók eltávolították a földet, majd az omlásveszélyes részt körbekerítették a további intézkedésekig. (vs)

Szada Közmeghallgatás
A felszólalásokból az derült ki, hogy az emberek elsősorban az utakat és a járdákat hiányolják a településen. Szeretnék, ha javulna a szemétgyűjtés és a szemétszállítás hely-zete. A meglévő utak állapota is sok gondot okoz. (vs)

Szentendre Bővítés
Évek óta szűkös körülmények között dolgoznak a szentendrei rendőrkapitányság munkatársai. Az épület bővítése végre megkezdődhet. Ignácz István, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője aláírta a kivitelezővel az átépítés munkálatairól szóló szerződést. (vs)

Telki Sorrend
A beruházások tervezése során a testület meghatározta a fontossági sorrendet. Az iskolabővítés és tornacsarnok építése minden egyéb beruházást megelőz. Az egészségház megvalósítása pedig, ha elképzeléseik szerint zajlik a közbeszerzés, segítheti az iskolai beruházást is. (vs)

Üllő Anyák, Apák
Az Életet az éveknek 3-as nyugdíjasklub hagyományteremtő szándékkal anyák és apák napi ünnepséget rendezett. A klub tagjai, korukat meghazudtolva hajnalig mulatoztak. (vs)

Vác Diákpolgármester
Az ötödször megrendezett diákpolgármester-választáson öt iskola jelöltje közül a Király Endre Szakképző Intézet ta-nulója, Kosdi Mátyás kapta
a legtöbb szavazatot. A beiktatáson Bóth János polgármester adta át a diákvezetőt megillető jelvényeket, és meghívta a képviselő-testületi ülésre. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!