Hírek

2005.04.22. 00:00

Lelőtték a pénzintézet biztonsági őrét

Hatszor lőttek az Örs Vezér terén levő K&H Bank Rt. fiókja biztonsági őrére. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, lapzártánkkor is küzdöttek az életéért. Tafferner Éva, a BRFK sajtóügyeletese szerint mellkasán és lábán érték a lövedékek az őrt.

Nagy E. D.

A két, feltűnően magas, arcát szilveszteri álarccal eltakaró férfi délután fél egykor lépett be a bankba és azonnal nekiestek az ajtóban álló fegyveres őrnek. A dulakodás lövöldözéssé fajult, majd zsákmány nélkül elmenekültek a rablók. Kocsijukat nem messze a bűncselekmény helyszínétől, a Tihany utcában találták meg egy panelház tövében, teljesen kiégve. A bankban egyetlen ügyfél, ám több alkalmazott volt. Az eset érdekessége, hogy a dolgozók először a pánikriasztón keresztül a biztonsági céget értesítették. A hatóságoknak csak azután jutott a tudomására az eset, hogy a biztonsági cég központjának munkatársai a helyszínre értek.

A támadás hasonlít egy – a közelmúltban – Érden elkövetett rabláshoz. Akkor ugyan pénzszállítókat támadtak meg, de a módszerek hasonlók. Ugyanaz a pénzintézet, a sértett ugyanannak a cégnek az alkalmazottja. Az elkövetők akkor is nem messze a tetthelytől, felgyújtották azt az autót, amellyel a helyszínről elmenekültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!